Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Világslágerek a zsinagógában • Kántorkoncert

  Frankel zsinagóga Frankel Leó út 49
Budapest, 1023 Magyarország
   


Operett-, musical- és filmzenék, valamint zsidó, olasz, francia, amerikai, spanyol örökzöldek a Frankel Leó utcai zsinagógában!

Az esten fellépő kántorok:

Daniel Bouaziz

A francia-izraeli tenoristát Párizsban, Tel-Avivban és az USA-ban széles rajongótábor fogadja a fellépésein. A művész először lép fel Magyarországon. Széles repertoárjában Cavaradossi szerepétől a modern izraeli dalokig számos csodálatos örökzöld megtalálható.

Jürgen Frank Mylius

A hallei főkántor Budapesten, Scheiber Sándor és Ádám Emil tanítványaként ismerkedett a kántorművészettel. Autodidaktaként képezte a hangját, s felismerte, hogy vokális kvalitásai révén a klasszikus zene területén is otthonosan mozoghat. Koncertjein ma már zömében a legismertebb örökzöldeket hallhatja tőle a közönség.

Nógrádi Gergely

A budai Frankel Zsinagóga kántora, generációjának kiemelkedő tehetséggel megáldott művésze. 2015-ben Európa legjobb kántorhangjának választotta az Európai Kántorok Szövetsége. 2016-ban, amerikai koncertturnéja során a kitüntető ‘The Jewish Pavarotti’ címet adományozták neki.

Sztárvendégek:

Székelyhidi Hajnal

1991-ben végzett a Zeneakadémián operaénekesként, és még abban az évben debütált a Magyar Állami Operaházban az Éj Királynőjeként, valamint a Pavarotti-énekverseny döntőse volt. Számos opera, operett és musical főszerepében ismerhette meg a közönség. Jelenleg az OR-ZSE adjunktusa és a kántor szak hangképző tanára.

Lakatos György

A Floridában élő világhírű gitárművész a legnagyobb koncerttermek népszerű vendége. Virtuóz játéka nyomán idén megkapta a Mr. Goldenhand, azaz az Aranykéz elismerést. Az általa irányított Back To The Roots produkció 2016-ban három amerikai, egy ausztrál és egy európai turnén örvendezteti meg a hallgatóságot.

A részletes műsorért klikkeljen az alábbi linkre: bit.ly/29DdI6F
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS