Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Világadapter • könyvbemutató

  Magvető Café Dohány u. 13
Budapest, 1074 Magyarország
   


Irodalmi beszélgetés Tóth Krisztina költő, író, műfordítóval

A Zsidó Művészeti Napokon a szembenézés könyveiről, valamint Tóth Krisztina várva várt legújabb verseskötetéről Bárdos Deák Ágnes beszélget a szerzővel.

Tóth Krisztina az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb költője, napjaink egyik legolvasottabb írónője, aki markáns hangvételű és jelentős közönségsikert arató rövid prózáival, verseivel, és regényével is beírta nevét a magyar irodalmi életbe. A gyerekirodalomban pedig szokatlan témájú, humoros hangvételű, a tabutémákat könnyedén feldolgozó műveivel vált sikeressé. Munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el.

„A Világadapter megjelenése ünnep”, áll a fülszövegben. Az ünneplést hétéves várakozás előzte meg, a Magas labda (2009) óta eltelt időben a felnőtt olvasókat megcélzó életmű egy tárcakötettel (Hazaviszlek, jó?, 2009), két novelláskötettel (Pixel, 2011, Pillanatragasztó, 2014), és egy regénnyel (Akvárium, 2013) gazdagodott, melyek a próza felől vizsgálva adtak új dimenziót Tóth Krisztina sűrű, súlyos lírájának.’ (Rostás Eni)

A Világadapter hol játékosan, hol megrázó komolysággal az idő múlásáról, a távolodásról, a fájdalmakról és veszteségekről mesél. Városok, tárgyak, emberek bosszantó, vagy épp mulatságos történetek indítják el a verseket, hogy aztán a költőt követve járhassuk végig az utat a hétköznapi, mégis alapvetően fontos dolgok megértéséig.

Szeretettel várjuk az érdeklődő közönséget!
Vendégeink az érkezést sorrendjében foglalhatják el helyüket!
Tovább az esemény oldalára »