Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Viktoria Marion: Színérzések / Pop-up kiállításmegnyitó /

  Mazel Tov Akácfa u. 47
Budapest VII.,
   


Viktora Marion: Színérzések – Pop-up kiállításmegnyitó a Mazel Tovban

Viktoria Marion hatodik kiállításának képanyaga útközben készült. Budapesten látott munkának, majd közel fél éven keresztül a festői Máltán alkotott.

“A spirál motívumokat először a tenger szeszélyes mégis kiszámítható mintázata ihlette, ekkor készült az ‘Aquamarine’ majd ez a megfigyelés vezette az ecsetet tartó kezet és a megfigyelő szemeket a ‘ParadEyes’ elkészítéséhez. Egy máltai szokás része, hogy a halászok szemeket festenek hajóik orrára, ezzel megszentelve és jó szerencsét kérve a halászatukhoz. A spirál motívumok absztrahálása azért is fontos számomra, mert az élővilág felépítésében leggyakrabban előforduló motívum ez. A fraktálok, melyek nagyításával korábbi munkáiban foglalkoztam, a környezetünk építő kövei, míg a spirál a mindent mozgató energia szimbóluma. Az elvetett magokból kifejlődő növények ezzel az energiával törnek a felszínre, madarak ennek a mozgásnak a segítségével jutnak tápanyagukhoz miközben köröznek az égbolton. Ez a tökéletes mozdulat.”

A Színérzések címet a színeken és formákon keresztül közvetített érzések miatt választotta. Azt remélve, hogy a befogadóra hatással lehet, szintén érzések formájában újra előhívhatja az alkotói pillanatot a festőnő lelkének vizuális lenyomatai segítségével.
Tovább az esemény oldalára »