Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vekerdy Tamás tanítása és a 21. századi szülő

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 
   

– Előadássorozat és gyakorlati útmutató –

Fortnite, MineCraft, YouTube, Netflix ↔️ A kőszívű ember fiai. Erőltetett lexikális tudás, elavult oktatási környezet ↔️ social media és sorozatok.

A poroszos iskolarendszer és a diákok mindennapi élete, érdeklődési köre között egyre nagyobb szakadék tátong. Éppen ezért egyre több szülő érzi úgy, hogy nem bízhat az állami iskolában, és az iskolarendszeren kívül keresi a megoldást. Szerencsére ma már számos gyermekbarát program, szakkör egyesület jelenik meg a piacon. Az egyik legsikeresebb kezdeményezés az úgynevezett Finniskola, amely megpróbálja visszavezetni a gyerekeket a tudás megszerzésének öröméhez.

“Sokan látják, szülők és pedagógusok hogy az a modell, amelyet a Finniskolában csináltok, jó megoldás a túlterhelt és túlhajszolt gyerekek és szüleik életének megváltoztatásához. De vigyázz! Hosszú út vezet addig, amíg az érdekeltek ezt fel is ismerik. Menni kell, mondani kell, mint amit én is csináltam az elmúlt negyven évben.”
Dr. Vekerdy Tamás

A Finniskola és a JCC Budapest – Bálint Ház három alkalmas előadássorozatot szervez, melyek során Vekerdy Tamás életművére reflektálva gyakorlati tanácsokat is kaphatnak a szülők arról, hogy hogyan legyenek segítő cinkosok abban, hogy a gyermekük boldog, kiegyensúlyozott és sikeres felnőtté váljon.

A magyarországi alternatív pedagógia emblematikus alakja 2019. október 9-én hunyt el. Vekerdy Tamás pedagógiai és pszichológiai életműve megkerülhetetlen alapérték, íránytű minden gondolkodó szülő, pedagógus és helyi közösségépítő számára. Életműve legfontosabb iránymutatásairól tart előadássorozatot a Finniskola alapítója, Mihályi Endre.

A beszélgetéssel egybekötött előadássorozatban Vekerdy tanár úr életműve felidézésén túl praktikus játékokat és módszerek is megismerhetnek a résztvevők. A 21. századi oktatással és szülői szerepekkel is foglalkozó előadásokban szó lesz Zoltan Dienes (Logikai készlet), Sir Ken Robinson (Az iskola megöli a kreativitást?) állításairól is. Az előadások alatt, ha ezt igényli a szervező, a gyermekek számára kritikus gondolkodást fejlesztő, ingyenes foglalkozást tartunk.

//////

Előadások
🔹március 18. szerda 19:00 – Ki jut a várba?
Van-e értelme a karriernek? Mitől lesz boldog a gyermekem? Mit tehetek egyedülálló szülőként? Praktikus gyakorlatok hétköznapi és hétvégi helyzetekhez.

🔹április 29. szerda 19:00 – Miért fontos a gyerekek lelki és testi egyensúlya?
Ép testben ép digitális lélek. 21. századi elvárások, 21. századi megoldások szülőknek. Miért fontos, hogy megértsük a digitális bennszülött gyermekünk digitális részét? Van-e értelme a tiltásnak? Praktikus digitális gyakorlatok hétköznapi és hétvégi helyzetekhez.

🔹május 13. szerda 19:00 – Nagy elvek a szülői gondolkodásban.
Miért kell kiegyensúlyozottnak lenni szülőként? Hogyan egyeztethető össze a munka és a családi élet? Érdemes-e befektetni a gyermekem jövőjébe? Ha igen, hogyan, mennyit és mikor? Praktikus élethelyzet gyakorlatok, példák a mindennapokból hétköznapi és hétvégi helyzetekhez.

Jelentkezz, regisztrálj, gyere!👉 www.balinthaz.hu/vekerdy

//////

🎫Belépő: 1400 Ft / alkalom, páros jegy: 2200 Ft / alkalom
🎫Diákoknak ingyenes!

A jegy magában foglalja az Éden játszóház használatát gyeremek(ei)d számára, felügyelettel.🧸

Tovább az esemény oldalára »