Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Vasárnapi Iskola 9 – online fesztivál

  Budapest Budapest, 1011 Magyarország
 
   


Nagyszabású online fesztiválsorozatot indít az A38 Hajó a Hajónapló.ma csapatával közös szervezésben, amelyben a Kárpát-medence mintegy száz zenei produkcióját juttatja el az érdeklődőkhöz tíz egymást követő vasárnapon. Az alkalmanként tíz bemutatkozó fellépő az A38 Hajón ad koncertet, amelyeket a Hajónapló élőben közvetít a Facebook-oldalára.
A Vasárnapi Iskola bő két hónapon át tart május 10-étől kezdődően. Tíz olyan vasárnappal ajándékozza meg a közönséget, amelyen új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása. Az online fesztivál koncertfelvételei a live streamek lezajlása után a Hajónapló YouTube-csatornáján lesznek elérhetők.

10:30 „Ellopták szívemet”  – Virágénekek

Régi magyar dalok és virágénekek Kővári Eszter Sára énekes és  Peltzer Ferenc gitáros előadásában. Az „Ellopták szívemet”  – Virágénekek a méltánytalanul háttérbe szorult régi magyar dalokat és virágénekeket kívánják átmenteni és megújítani. Élményszerű előadásmóddal, a mai koncerthallgatóság által is könnyen befogadhatóan mutatják be a dalokat. A szakma kiválóságai nyomdokán válogatták és gyűjtötték az énekeket, melyeket előadóművészi egyéniségünkre formálnak.Így ezek a magyar zenei gyöngyszemek gitár kísérettel, klasszikus zenei köntösben hangzanak el.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

11:40 Crème de la Pop

A zenekar 2013 tavaszán tett  fogadalmat, hogy közös erővel megmenti  a 90-es évek számukra legkedvesebb magyar dalait a kifakulástól és lassú elmúlástól, mégpedig egy másik veszélyeztetett zenei kinccsel való házasítás útján.  Ez a „manouche”, a 30-as évek francia swing stílusa, melyet Django Reinhardt tett híressé. 2016 áprilisában megjelent első nagylemezük, a ‘Swing Szól a Házban’ a Gold Record gondozásában. Azóta újabb dalok kerültek célkeresztbe.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

12:50 MAYFLY zenekar

A magyar zenészekből álló MAYFLY együttes 2019-ben elhatározta, hogy saját dalaival elrepíti a hallgatóságot a pozitív gondolatok, dallamos ritmusok, húzós basszus groove-ok, dögös szaxofonszólók, fekete-fehér billentyűfutamok és táncra perdítős gitártémák világába. Az old-school 70-es évek funk zenéje és a későbbi disco-pop slágerek lendülete, egy édes hip-hop cseresznyével a tetején. Ez a funk supergroup family, ez a Mayfly.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

14:00 Josef K.

A 2018 őszén megalakult indie-rock zenekart öt lelkes szegedi fiatal alapított. Zenéjük témái széles intervallumon belül mozognak, így bárki tud velük azonosulni.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

15:10  Metropol Group 

 A Metropol Group a hetvenes évekre az erdélyi magyar rockzene legnépszerűbb előadójává vált, hard rock zenéjükön nemzedékek nőttek fel, nemcsak Erdélyben, hanem Románia-szerte. Az együttes önálló, karakteres hard rock hangzást alakított ki, a magyarországi színtérhez képest lágyabb, countrys beütéssel. Szövegeik jelentős részét lefordították románra és Bukarestben is komoly sikereket értek el.  A Metropol Group tagjai Nyugat-Európába és Magyarországra települtek át, a csapat Budapesten alakult újjá a kilencvenes évek elején és több-kevesebb rendszerességgel azóta is léteznek, időnként koncerteznek.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

17:00 Ötödik Évszak Zenekar

A népi kultúra szellemisége nagy hatással volt a városi értelmiségre legalább annyira , mint a nyugat-európai kultúra bizonyos részei. A magyar kultúra észrevétlenül integrálja és használja mai napig ezeket. A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, de ebben a felállásban az európaiságot a magyar gondolkodás szabadságával ötvözik. Énekesnőjük francia-magyarsága kulcs a megszólalásukban. Zenéjük az őszinte, eredeti és rögtönzött, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi ember zenéje. Dalszövegeiket Vörösmarty, Radnóti, József Attila , Csoóri Sándor és Victor Hugo versei erősítik. A hagyomány kreatív megélésének egyfajta kifejezésmódja.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

18:10 Vibe

A Vibe 2014-ben alakult, egyik célkitűzése, hogy az instrumentális zenét közérthető és élvezetes formában tárja a közönség elé. Zenéjüket áthatja az improvizáció szelleme, mely mindig frissességet visz az adott kompozícióba.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

19:20 Váray László Akusztik Stand Up

A műsorban kéz a kézben jár az irodalom és a zene. Okos, de sötét humorral megírt dalok a blues, bluegrass és az indie-rock világából.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

20:30 ¡Nosnach

Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabad zenei elemekkel. Ádám és Endre nem teketóriázik. Nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot és mindeközben egymást is igyekeznek lépte-nyomon meglepni.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

21:40 Kóbor Zsóka és Polgár Patrik

A duó 2 éve alakult. Akusztikus jellegű alternatív-pop zenét játszanak. A formáció igen aktív múltat tud máris maga mögött, hiszen a kisebb klubokon túl már a nagyobb fesztiválokra is eljutottak. Idén bekerültek a DAL 2020 műsorba, ahol egészen a döntőig jutottak.

Kövesd a koncertet élőben a képre kattintva:

-

Tovább az esemény oldalára »