Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Változatok irodalomkritikára // Horváth Györgyi // 10.18.

  Kis Présház Bartók Béla út 44., Budapest, Hungary, 1111
   

Változatok irodalomkritikára elnevezésű sorozatunk második előadója, Horváth Györgyi az irodalomkritika feminista, illetve gender irányairól tart előadást.

Horváth Györgyi irodalom-, média- és genderkutató, az ELTE, a PTE és a Balassi Intézet volt oktatója, az irodalomtudomány habilitált doktora. Kritikái 1999 óta jelennek meg többek közt az Alföldben, az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban, a Literán, a Magyar Narancsban és a Prae.hu-n.

—–

Zsurnálkritika, recenzió, tanulmány értékű kritika. Az irodalomkritikának számos vetülete van: funkciójáról, helyzetéről, jelentőségéről, a történő irodalom népszerűsítésében, recepciójának alakításában (távlatosabban akár kanonizációjában) játszott szerepéről megoszlanak a vélemények. A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat, valamint a Prae.hu művészeti portál által 2021 őszére hirdetett előadás-sorozat az irodalomkritika más-más aspektusait igyekszik körbejárni, alkalomról alkalomra eltérő perspektívákat és megközelítéseket kínálva.

A felkért előadók – írók, kritikusok, irodalomtörténészek és szerkesztők – saját praxisukról beszélnek majd számos példa alapján, az előadásokat beszélgetés, közös eszmecsere követi.

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Tovább az esemény oldalára »