Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Valódi egészségügyet! Saját erőnkből – Jövőképek a kilábaláshoz

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Évtizedek múltak el tétlenségben, minden kormányzat szőnyeg alá seperte az egészségvédelem ügyét, az orvos nélkül maradt vidékek, a lepusztult kórházak ténye távol került a pénzről, reformról dönteni jogosult elit szemétől. A Saját erőnkből program keretében a Bálint Ház fórumot ad azoknak, akik eddigi munkásságukkal hitelesítették, hogy javaslataiknak és vízióiknak létjogosultságuk van új, magyar társadalmi céljaink meghatározásában. A harmadik fórum felvetése: Valódi egészségügyet!

A szakemberek, a diagnózison, a reális perspektívákon túl a saját erőből való kilábalás módozatairól, konkrét lehetséges forgatókönyveiről, a gyógyító közösségek megoldásainak terjesztéséről beszélgetnek. Az egészségügy egyre betegebb, tapasztalják ezt a gyógyításra szoruló emberek, a gyógyításra kész személyzet, érzik a bőrükön, hogy baj van. Évtizedek múltak el tétlenségben, minden kormányzat szőnyeg alá seperte az egészségvédelem ügyét, az orvos nélkül maradt vidékek, a lepusztult kórházak ténye távol került a pénzről, reformról dönteni jogosult elit szemétől. Immár évek óta egyre sűrűbben keringenek a valóság kérdései: összedől, vagy csak beomlik; marad-e egyáltalán munkaképes személyzet, szétválik fizetőképesre és csak-úgy-ellátottra, stb. stb.

Saját erőnk által

Akik saját tapasztalataikat megosztják nézőinkkel:

dr. Pusztai Erzsébet, orvos, egészségügyi politikus, volt államtitkár

Szakorvosként infektológiai szakmában dolgozott, amíg az addigi közéleti munkásságát követően a politika magához szólította. Az új demokratikus országgyűlésben kezdett dolgozni, először képviselőként, majd államtitkárként. Több ciklusban maradt képviselőként politikus, majd a magánszektorban helyezkedett el. Jelenleg a Modern Magyarországért Mozgalom elnökhelyettese.

dr. Rácz Jenő orvos, kórházi főigazgató, volt miniszter

Traumatológus szakorvos volt sokáig, miközben menedzseri diplomát szerzett. Dolgozott minisztériumban, majd kórházi főigazgatóként, a Kórházszövetség vezetőségi tagjaként. 2002-től előbbre lépett, helyettes államtitkárként, majd egészségügyi miniszterként dolgozott. Jelenleg a Veszprémi Kórház főigazgatója.

dr. Kincses Gyula közgazdász, volt államtitkár

Szakorvosként dolgozott, amíg a rendszerváltás a politikába hívta. Előbb parlamenti képviselőként dolgozott, majd az egészségügyi reform parlamenti bizottsági elnöke volt. Több kormányban becsülték meg miniszteri biztosként, főtanácsadóként. Legismertebb tevékenyége a Molnár Lajos miniszterségével jellemezhető általános egészségügyi reformban való részvétel államtitkárként, felelős volt a biztosítási rendszer átalakításáért. Jelenleg nyugdíjas, de nemzetközi szervezeteknek tanulmányokat készít.

Moderátor: dr. Sinkó Eszter, egészségügyi közgazdász

Évtizedek óta kutatója, alakítója az egészségügynek: közgazdászként, szakértőként vett részt különböző fejlesztési reform-programokban. Tagja volt az Egészségbiztosítási nkormányzatnak, oktató- és tanácsadó programokban vett részt. Hosszú évek óta az egészségügyi vezetőképzés egyik vezetője.

Következő fórum Szociális rendszer – a jólét maradványai – November 29. vasárnap, 18:00

 Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft;
Nyugdíjas és felsőoktatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.
Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.

 

JEvents Android JEvents IOS