Események betöltése

« Összes Események

Utcáról utcára: Kitekintés a Király utcára klezmer muzsikával

  Anker köz, Budapest 1061, Magyarország Anker köz
Budapest, 1061 Magyarország
   

Helyszín: VI., Anker köz

Előadó: Görbe Márk művészettörténész, valamint Dávid József (klarinét) és Móser ádám (harmonika)

Az Anker közben rendezett szabadtéri program lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedjünk ezen környék különlegességeivel kezdve az egészen egyedi térkialakítású Anker-palotával, mely a városközpont egyik meghatározó épülete. Betekintést nyerhetünk a kitekintés során a Király utca kalandos sorsába is. Megtudhatjuk, hogyan lett városszéli dűlőútból a zsidó vallású lakosság bázisán keresztül napjaink zsúfolt turistautcává. Megismerkedünk néhány itt lévő különleges épülettel, és felidézünk pár helyhez kötődő szórakoztató anekdotát, illetve Szondi Lipóttól kezdve Hofi Gézán át – a helikoptert fel nem találó – Asboth Oszkárig mindazon személyek emlékét is, akik lakhelyük okán a helyszínhez kötődnek. Káprázatos körképet kínálunk a kalandvágyó kíváncsiak számára, akik némi klezmer muzsikával kísérve egy órára elmerülnének a terézvárosi történetek tengerében.
Zenei kísérőink a „kitekintés” során:
Dávid József, a kortárs zsidó zenét játszó David Klezmer Quintet alapító tagja, több színházi előadás zenei közreműködője és
Móser Ádám zeneszerző, zenész, több színházi előadás zeneszerzője és aktív közreműködője, a David Klezmer Quintet és sok más zenei formáció tagja.

Eső esetén az Eötvös10 Művelődési Házban tartjuk meg a programot.

Tovább az esemény oldalára »