Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

UJS – ZSIKKA – JMPOINT az…

  UJS
  UJS
 

UJS – ZSIKKA – JMPOINT az Utcafesztiválon a Mechwart Ligetben!

Zsidó Sátor az Utcafesztivál keretében a Civil Ligetben

Az Európa Tanács 2005. szeptember 23-24-én Budapesten rendezi az ifjúsági ügyekért felelős miniszterek hetedik konferenciáját, amelyen a politikusok és a szakértők együtt veszik számba a lehetőségeket: miként előzhető meg, vagy miként mérsékelhető a hétköznapi erőszak a demokratikus társadalmakban. A miniszteri konferencia második napjával egyidőben, a budapesti, II. kerületi Mechwart ligetben különleges fesztiválon töltheti a szombatját mindenki, akinek számít a sajátjával együtt a mások jogainak tisztelete és védelme, aki fontosnak tartja emberi jogainak ismeretét és gyakorlását. Megtalálja a kedvére való programot az is, aki csak szórakozni akar, akit a fellépő zenekarok érdekelnek, aki megkóstolná más népek jellegzetes ételeit, vagy aki szeretné, ha kisgyermeke tartalmasan és élvezettel töltené szombatját.

A Zsidó Ifjúság Központja Közhasznú Alapítvány (ZSIKKA) az ICSSZEM meghívására vesz részt ezen a nagyszabású rendezvényen. Más civil szervezetek a nyár elején meghirdetett nyilvános pályázaton nyerték meg a részvétel lehetőségét, azonban nem volt közöttük speciálisan ifjúsággal foglalkozó szervezet, ezért a Minisztérium megkereste az általa ismert, és elismert ifjúsági szakembereket és a közreműködésüket kérte.

A ZSIKKA szervezésében és támogatásával rendezvényen megjelenési lehetőséget, PR támogatást, molinó-szóróanyag, tollak egyéb reklámhordozók készíttetésének anyagi fedezetét biztosítja a UJS és a JMPOINT részére. A rendezvény idejére a ZSIKKA programot szervez, meghívására hóra tánctanárok négyszer fél óra hóra táncházat tartanak. Kóser élelmiszereket vásárolunk, kóser szendvicseket, és süteményeket hozunk ételkóstolásra. A résztvevők bemutatják szervezetüket, folyamatban lévő projektjeiket.

A tervezett program

2005. szeptember 24-én, reggel 10,00 órától este 18,00 óráig tart a Zsidó Sátor nyitva a Civil Ligetben. A helyszín a budai Mechwart Liget.

I. rész: 10,00-14,00 ZSIKKA – UJS – JMPOINT – SZOCHNUT bemutatkozók

Félórás időközökben, egymást váltva aktuális programokról prezentációk:

UJS Holokauszt oktatási program

UJS ifjúsági programjai, Szarvas, képzések, klubélet, bulik,

ZSIKKA, zsidó ifjúságkutatási projekt bemutatása

JMPOINT új típusú kezdeményezés a zsidó fiatalok elérésében

Szochnut programok:

Programok turistáknak

Naale – Középfokú oktatás és érettségi Izraelben

Mászá projekt – Tanulj Izraelben

Stage – Szakmai gyakorlat egyetemistáknak

Israel is real! – Ismerd meg Izraelt!

Magen David Adom (MDA)

Nadav – Önkéntes munka Izraelben

Hat hetes nyári és 5 hónapos Kibuc Ulpán

Taglit Birthright Israel

Programok új bevándorlóknak

Alija telepedjen le Izraeelben

Mechina, TAKA – Egyetemi előkészítő programok

Egyetemi tanulmányok

Bait Rishon Bamoledet – Első otthon a hazában

Kibuc Ulpán

Merkaz Klita – Városi Befogadási Központ

Ételkóstolók

Fényképnézegetés

II. rész: 14,00-18,00 A első panel folytatása azzal a különbséggel, hogy minden egész órában félórás hóra táncházat is szervezünk.

A helyszínen egy sátorban leszünk elhelyezve a Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) ernyőszervezettel, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK), és az Ökumenikus ifjúsági szervezetekkel. A nap folyamán ismerkedő és esetleges közös jövendőbeli programokról szervezünk egyeztető beszélgetéseket velük. A GYIK és HÖOK által képviselt ifjúsági csoportok statisztikai, és tapasztalati alapon is elérnek és foglalkoztatnak is zsidó fiatalokat, akik nem vesznek részt a zsidó közösség életében.

Hely: UJS Budapest klub

JEvents Android JEvents IOS