Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„…tükör által homályosan…” fotókiállítás megnyitó

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   


Földvári Sándor, Szende Györgyi, Ungár György és Zeisler Sándor kiállítása

A kiállítást megnyítja: Féner Tamás, Kossuth-díjas fotoművész

A Jdc-Mazs Alapítvány Holokauszt Túlélők programjának munkatársai sokféle emberrel találkoznak, sokféle embert támogatnak. Van egy különleges csoport, akik alkotnak, így fejezik ki a bennük rejlő emlékeket és vágyakat, vagy így tartanak tükörképet a világ felé. Egyesek tollat, vagy akár klaviatúrát ragadnak és írnak, mások terítőket hímeznek, az itt kiállító művészek pedig fényképeznek.

‘Jómagam szociális munkás vagyok és bár fotósnak nem vallom magam, de szeretek fotózni, szívből fotózni, nem technikából. Munkám során folyamatosan emberekkel dolgozom, embereken segítek. Ez a munka a szenvedélyem, ahogyan a fotózás is. Azt gondoltam, hogy ezt a két szenvedélyt összekapcsolom és így jött létre a fotóklub. A tagok kíváncsi, a világra nyitott, örökifjú emberek, akikkel nem elsősorban a technikai részletekről, hanem a képekben rejlő érzésekről és gondolatokról beszélgetünk. Azután két klubtalálkozó között irány a város, az utca és a természet, lehet kipróbálni, az elméletben elsajátított tudást.
A kiállításon látható fotók egy év munkájának gyümölcsei, melyeket ajánlok az érdeklődők megtisztelő figyelmébe.’
Zsobrák Nóra, szociális munkás

A fotóklub két tagja így vall arról, hogy mit jelent számára a fotózás:

„Nekem a fotózás gyerekkorom óta egy szenvedélyem, nemcsak azért mert mártírhalált halt Édesapámnak Fotó-Optika üzlete volt, és már egész fiatalon minden hétvégén kaptam két napra különböző fényképezőgépeket és sok akkor készült fotó a mai napig albumokban van, mint egy örök emlék. Őszintén szólva, a mai modern és nagyon praktikus gépekkel elég nehezen boldogulok, sőt néha nem is boldogulok, ami az én hibám…..”
Ungár György

„A fotózással most próbálok ismerkedni komolyabb formában. Visszanézve a képeimet tudom értékelni a múlt szépségeit, ami sok-sok emléket ad vissza. Családról, barátokról, megmozdulásokról, tájakról. Próbálkozom a szerkesztéssel is, ami egy új megvilágítást ad a képeknek. Ez a tevékenység ismeretséget biztosít a külvilággal, és örömet okoz a képek nézegetésével.”
Földvári Sándor

A fotókiállítás megnyitója 2016. szeptember 21-én szerdán 16.00 órától lesz a Bálint Ház nagytermében. Cím: 1065 Budapest, Révay utca 16.

Megtekinthető 2016. október 20. csütörtökig minden nap 9:00-20:00-ig, programjainktól függően. Látogatása előtt kérjük, tájékozódjon: 06 1 791 01 00
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS