Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Trió

   


Csikós Attila darabját a Békéscsabai Színház Drámaíró versenyén díjazták, így került a Magyar Rádió hangjátékműhelyébe, ahol sikeres felvétel készült. (2014)
Hangjátékként a zenekari próbateremben játszódó, vonóstrió keserű-mulatságos történetét úgy vették fel, hogy színészek játszották a szerepeket és később zenészek a szövegre ‘rázenéltek’. Már akkor felmerült, hogy valódi színházi csemege lenne, ha ezt úgykerülne színpadra, hogy a szerepeket zenészek játszanák, akik a darab folyamán a trió zenei életét is ‘élesben’ megelevenítik.
Sikerült két kiváló zenészt megnyerni az ügynek. Gazda Bence a Budapester Klezmer Band hegedűse, Rohmann Ditta pedig ismert és népszerű csellista, aki nyitott minden új dologra. A harmadik szerepet Tallián Mariann játssza, aki diplomás színésznő, de kiváló hegedűs is egyben.
Zenei konzultáns Gryllus Samu zeneszerző, aki a színház és zene határterületein otthonosan mozog, a magyar Sound Painting (hangfestés, jelnyelvvel létrehozott alkotások) sikeres művelője, több opera szerzője, zenei darabjaiban is mindig használ színházi elemeket. Itt részben klasszikus darabok hangzanak el, részben a cselekményhez illeszkedő, kifejezetten a műhöz írt szólamok.
Díszlet- jelmeztervező Dőry Virág, akinek kifinomult ízlése és biztos szakmai tudása nagy hasznára van minden produkciónak.
Kőváry Katalin rendezőként mindig vonzódott a kamara-darabokhoz és a rendhagyó helyszínekhez, ez esetben az újonnan nyíló Mozsár Műhely is ilyen kihívás. Különösen izgalmas, hogy a zenészek színészként működnek, de a résztvevő zenészek színészi affinitásáról már többször, rendhagyónak mondható koncerteken meg lehetett győződni, izgalmas a közönség számára kivételes élményt adó- produkció jön létre.

Szereplők:
Brúnó: Gazda Bence (hegedű)
Juliette: Rohmann Ditta (csello)
Anna: Tallián Mariann (hegedű)

A MOZSÁR MŰHELY előadása.

Tovább az esemény oldalára »