Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

TOTÁL filmklub: Büszkeség és bányászélet

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

A bányászsztrájkok évében egy maroknyi londoni homoszexuális aktivista kampányt kezd a fővárosban egy apró észak-walesi falu sztrájkoló bányászainak megsegítésére. Büszkeség és bányászélet színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, utána Bárdos Csaba filmesztéta Csepeli György szociálpszichológussal beszélget. Ha szolidaritás nincs, akkor semmi sincs!

Minden idők legkiválóbb magyar filmcíme a Büszkeség és bányászélet: vicces, figyelemfelkeltő és tartalmas, százszor jobb, mint az eredeti (Pride).

Büszkeség és bányászélet /Pride/ színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 120 perc, 2014

Beszélgetőtárs: Csepeli György szociálpszichológus

Moderátor, házigazda: Bárdos Csaba filmtörténész, filmesztéta

A filmről:
– Még sosem találkoztam meleggel!
– Én pedig bányásszal.

Eme egyszerű párbeszéd tökéletesen összefoglalja a Büszkeség és bányászélet lényegét. A megtörtént eseményeket feldolgozó mozi visszarepíti a nézőt Nagy-Britannia sötét nyolcvanas éveibe, amikor Margaret Thatcher markáns gazdaságpolitikája révén óriási változások zajlottak le a brit társadalmon belül. A bányászsztrájkok évében egy maroknyi londoni homoszexuális aktivista az azonosságok felismerése révén kampányt kezd a fővárosban egy apró észak-walesi falu sztrájkoló bányászainak megsegítésére. A két csoport személyes kapcsolatba lép egymással, a két szubkultúra tagjai között számtalan barátság szövődik, eközben az egyéneknek meg kell küzdeniük a kormánynál sokkal kegyetlenebb ellenlábasaikkal.

 Büszkeség és bányászélet

 Jegy


Belépő: 900 Ft
Bálint Ház tagságival: 700 Ft;
Nyugdíjas és felsőoktatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával vagy középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.

 

JEvents Android JEvents IOS