Tóra & Jóga

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 
   

Egy izgalmas, lendületes, friss koncepcióval jelentkezünk, ami teret enged minden fantáziának és modern megközelítésnek – a hagyományos keretek tiszteletben tartása és a hagyományok ápolása mellett.

Időpontok:
Kedd: 18:00-19:30
Szombat 10:30-12:00
(A Tóra&Jógákon egymástól függetlenül is részt tudsz venni!)

Az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztett Tóra&Jóga adta az inspirációt, hogy a Bálint Ház is nyújtson ehhez hasonló program-ajánlatot.
Ahogy az amerikai alapító, mi is úgy látjuk, hogy az emberi cselekvések, magatartások és érzések alapvetően egyek, amelyet a különböző vallási-filozófiai irányzatok más-más módokon közelítenek meg.

Nem könnyű kapcsolódni ezekhez a vallási-filozófiai rendszerekhez, mi mégis megkíséreljük, a méltán népszerű jóga segítségével. A jóga sokaknak ismerős (vagy éppenséggel MÉG teljesen ismeretlen) terepe, megközelítésmódja remek kapu, átjáró lehet a zsidó kultúra és gondolatvilág tudásanyagának megismerése felé.

***************

Oktatónk, Barna Lili sorai az érdeklődőknek:

Kedves Jógázni Vágyó!

Lili vagyok, a jóga szerelmese. Ez az a mozgásforma (és gondolkodásmód), amiben megtaláltam az örömömet, ami egyszerre képes lekötni az energiáimat és a gondolataimat. Nem csak remek edzésforma, hanem megteremti a mozdulataim összekapcsolódását a légzésemmel, a bennem kavargó százezer gondolattal és érzettel. Minden nap újat és mást hoz a gyakorlás, nincs két egyforma nap, nincs két egyforma tapasztalás.

Képzett jóga oktatóként óráimon mindenkit – kezdőket és már gyakorlókat egyaránt – nagyon várok a közös, vezetett gyakorlásokra.

A gerincjóga egy önálló rendszer, amely a hatha jóga elemeiből válogatva funkcionálisan a gerinc – így az egész test – egészségének megőrzésére képes. Elsődlegesen preventív irányzat, mellyel a kislábujjadtól a fejtetődig mindened átmozgathatod, és – a core izmokra koncentrálva – az egész tested folyamatosan erősítheted.

És, hogy miért szerepel a Tóra is az óra nevében? Mert ez a kurzus tovább megy a fentieken, és minden alkalommal egy-egy hagyományos zsidó tartalomhoz, bibliai szöveghez, gondolathoz kapcsolódunk, amely a kiindulási pontját adja az adott nap gyakorlatsorának.

Az órát relaxációval zárjuk.

A gyakorláshoz csak egy nagyon kényelmes nadrágra és felsőre van szükséged, matracot és pokrócot kapsz tőlünk 🙂

Az óra előtt lehetőleg 2-3 órával már ne egyél nehezet, és ne fogyassz semmilyen élénkítő szert. Egy alkalom 90 perces.

A jóga minden pozíciójában csak annyira maradj benne, amíg kényelmes és stabil. Ne feledd, egy “sportról” van szó, ezért amennyiben valamilyen problémád van, kérlek, vedd figyelembe, és ha bizonytalan vagy abban, hogy gyakorolhatsz-e, akkor kérj tanácsot tőlem!

(A Bálint Ház Tóra és Jóga kurzusa nem része az amerikai franchaise-nak. A kettőt oktatónk a Ház inspirációjára saját témákkal és módszerekkel dolgozza össze, természetesen figyelembe véve az amerikai tanulságokat is.)

*********************

GYAKORLATI INFÓK:

Mit hozz magaddal?
Kényelmes nadrágot, pólót (ha fázós a lábad:zoknit) és ha szeretnéd, egy kisebb törcsit magad alá vagy az arcod alá
MATRACOT és POKRÓCOT mi adunk neked 🙂

Mikorra érkezz?
Érkezz a kezdés előtt kérlek egy pár perccel, hogy legyen időd átöltözni, elhelyezkedni

Előzetes regisztráció nem szükséges.

Árak:
1 alkalom: 2 400 Ft
5 alkalmas bérlet: 11 000 Ft

(Az első alkalom ingyenes!)

Ugrás az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS