Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Thunder Duo • Horváth Kornél és Dörnyei Gábor

   


Horváth Kornél – ütőhangszerek
Dörnyei Gábor – dobok

Horváth Kornél és Dörnyei Gábor több, mint 12 éve játszanak együtt. Azóta számos hazai és külföldi fellépésen, amerikai turnén vannak túl. Amerikában nem csak koncerteztek, hanem hangszerbemutató kurzusokat is tartottak. Koncertfilm-felvételük 2011 végén – Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként – bekerült az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába.

Az amerikai terjesztéssel kapcsolatban Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke elmondta: ‘Nagy hatással volt ránk Kornél és Gábor meglepetésszerű, egyedi és kreatív játéka. Az amerikai fülek számára szokatlan európai perspektíva és nemzetközi zenei repertoár olyan profizmussal társul, ami bármelyik New York-i vagy Los Angeles-i stúdióban megállja a helyét. Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló.’

A tHUNder Duo mára kivívta az európai és tengerentúli szaksajtó elismerését. ‘Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük.’ – ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine – az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki. A Drumm Channel pedig nemrég háromnegyed órás filmfelvételt készített velük. Horváth Kornél ütőhangszeres művészt 2016-ban a rangos RHYTHM Magazin a világ legjobb ütőhangszeres művészének választotta.

Rendhagyó előadásban lesz része a Columbus Klub közönségének a Zsidó Művészeti Napokon, mivel a koncertprogram után kötetlen beszélgetésre és szakmai bemutatóra is sor kerül az ütőhangszerek iránt érdeklődő közönség számára.
www.columbuspub.hu/club/muveszek/tHunder-Duo/

Asztalfoglalás: 06-1-266-9013 vagy [email protected]
Tovább az esemény oldalára »