Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

The Blues Brothers // Olivér Filmklub szukkoti különkiadás

  Auróra Klub Auróra utca 11.
Budapest, Magyarország
   

¤¤¤¤
Olivért arra kértük, hogy ezen a héten olyan filmet válasszon, ami számára a Szukkot, az útonlevés, a vándorlás ünnepéhez kapcsolódik!
Jó filmnézést!

¤¤¤¤
Dr. Kotász! Dr. Kotász Filmklub bemutatja:
John Landis: The Blues Brothers , Olivér ajánlója:
Azonkívül, hogy a Blues Brothers minden idők egyik legélvezetesebb eszeveszett kalandja, tele zseniális zenével, a filmtörténet legtöbb összetört kocsijával, számtalan szállóigével és két felejthetetlenül laza karakterrel, ráadásul road movie is. Mindenki megy, halad, menekül, fut, rohan, iszkol, megérkezik. Egyike azoknak a kevés filmeknek, amik nem képesek megöregedni, elavulni – ami a remekművek sajátja. Újra és újra meg lehet nézni és újra és újra tökéletes. Így kell szellemesnek lenni ócskán alpári gatyalerántás helyett. Ha egyszer úgy döntenék, hogy tetováltatnám magam – mondjuk a bal farpofámon – valószínűleg annyi lenne: Jake and Elwood.

¤¤¤¤
Szukkot a vándorlás ünnepe, az állandó úton levésé. Kicsit a bizonytalanságé is, amikor nincs biztos talaj a lábunk alatt, csak a sivatag homokja. Amikor nincs tető a fejünk felett, csak nád vagy pálmaágak. Szukkot a vándorló közösség ünnepe, leginkább nem valamely feljebbvaló, hanem az egymásba vetett hitünk ünnepe. Annak a felismerése, hogy mindnyájan úton vagyunk, és tartsunk bárhol,segítsünk egymásnak közelebb kerülni egymáshoz.

¤¤¤¤
Programok a sátoros ünnep alatt az Aurórában:

10.05. csütörtök, 19:00 Közös szukkoti szövegtanulás, 20:00 órától Dina-Lamm Duó
10.06. péntek, 18:30 Zenés szukkoti szombatfogadás a Salaam-Shalom közösséggel , 20:30-tól Móser Ádám szóló harmonika koncertje
10.11. szerda, 19:00 óra, Olivér filmklub – Szukkoti különkiadás
10.12. csütörtök, 18:30-tól, Szimchat Torah közös tanulással, utána K&G Acoustic koncert

Tovább az esemény oldalára »