Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

TGM – Antitézis // Akut

   

📖 Tamás Gáspár Miklós új kötetének beszélő címe: Antitézis. A kötetben szereplő tanulmányok az elmúlt bő húsz évben születtek – nagyobb részük eddig nem volt hozzáférhető magyarul (az értő fordítás és kötetszerkesztés Sipos Balázs érdeme). A szerző beszélgetőpartnere ezúttal Lengyel Zoltán irodalomtudós, a szegedi Grand Café főmunkatársa lesz. 📖

„”Az örök baloldalnak” […] mindig az volt a filozófiai stratégiája, hogy azt, ami természetnek tetszett, történelemként értelmezze és történelemmé változtassa.”

Tamás Gáspár Miklós: Új kelet-európai baloldal (2001)

„A fő veszély, csakúgy, mint az 1920-as, 1930-as években, most is az, hogy a kizsákmányolt és elnyomott termelőket besorozzák a tőkeuralom pribékjei közé. Nem pusztán a szélsőjobboldali radikálisok és féleszűek jelentenek fenyegetést. Legitim pénzkeresők, tőkések és termelők széles körben vélelmezett látszategysége, a „passzívokkal” és idegenekkel szemben kovácsolt politikai koalíció – ez a közvetlen veszedelem.
Ennek a hamis egységnek a szétzúzásához olyan emberekre van szükségünk, akik nem félnek megosztottságot indítványozni és kedvelik a viszályt – a moralizáló biopolitikákkal szemben újradefiniált viszályt.”

Tamás Gáspár Miklós: A posztfasizmus, utóirat: előzetes tézisek a félelem rendszeréhez (ford. Szigeti Attila fordításának felhasználásával: Sipos Balázs, 2011/2020).

🌪🌪🌪
Támogasd a műsort egy presszókávé árával! ☕
www.patreon.com/marombudapest
Ne maradj le az adásainkról! Iratkozz fel 👉 forms.gle/nwokJcmxrpSd3M75A
//📢 AKUT EGYTÉVEL?
Az AKUT egy olyan politikai vitaműsor, hogy a fal adja a másikat! Célunk a különböző aktuális politikai – társadalmi kérdések megvitatása, újragondolása, tematizálása, valamint eltérő vélemények ütköztetése.
//📺 MAROM TV? AZ MI?
A Marom Online Csatorna minden hétköznap közéleti, kulturális, irodalmi, zenei, mulatási, és karanténtúlési alapanyagot szolgáltat.
📺 Kövess minket!
Youtube: www.youtube.com/user/marombudapest/
Mixcloud: www.mixcloud.com/marombudapest/
Instagram: www.instagram.com/marombudapest/

Tovább az esemény oldalára »