Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tanítás Szukot témakörben / Sátorfeszt

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

✡ Fritz Zsuzsa – Vendégség, halál és kóserság
Szöveget olvasunk és megpróbáljuk megtalálni a kapcsolatot Szukot ünnepe, a tejes-húsos tilalom, a vendégek és a halál között. Minden kétkedőnek: van

✡ Zev Paskez​ – Az „Én” házam az „Én” váram
Elhagyni a biztost a bizonytalanért? De, igazából mi is a biztos és mi a bizonytalan? Sátoros ünnep, ami lezárja az őszi ünnepek sorát, pont a hideg idő kezdetén elhagyjuk a jó meleg lakást…

✡ Kelemen Kata rabbi – Szukkot- a leguniverzálisabb zsidó ünnep
Különös növénycsokor-rázás, idő-és térhatárok nélküli vendéglátás, ősi tulok-áldozás és mai öko-kásrut… Hogyan fejezik ki e sajátságosan zsidó rítusok, szimbólumok és életelvek az egyetemes világba való bekötöttségünket.

///////////////////////////////////////

Sátorfeszt / Október 5-8.
Madách téri szukot a Bálint Házzal
www.satorfeszt.hu

Különleges, részvételre hívó nagyvárosi sátoros fesztivállal indítjuk idei évadunkat, amely a zsidó közösség ősi hagyományát, a szukotot idézi. Szukot ünnepe arra az időszakra emlékeztet, amikor az Egyiptomból Izraelbe való sivatagi vándorlás során a zsidók sátrakban laktak és az isteni gondviselés tartotta őket életben. Évszázadokon át több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kísérte az örömünnepet, amely azúttal Budapest belvárosában sokszínű kulturális és közösségi programokkal várjuk sátrainkba a látogatókat. A négynapos programsorozat keretében szukoti városfelfedező barangolásokkal, kiállításokkal, koncerttel, filmvetítésekkel, workshopokkal, gyerekprogrammal, különleges szukoti stand-up és slam poetry produkciókkal is várjuk az érdeklődőket.
Zsidó közösségi központként egyik fő feladatunk, hogy megszólítsuk és a közösségbe integráljuk azokat a zsidó és nem zsidó egyéneket és családokat, akik jelenleg még nem aktívak a közösségi életben. Az első alkalommal megrendezésre kerülő évadnyitó Sátorfeszt jó lehetőség a találkozásra, a tapasztalatcserére, a közösségi jövő építésére.

INGYENES

Tovább az esemény oldalára »