Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Találkozó Etgar Keret izraeli íróval a Gólemben

  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1
Budapest, 1027 Magyarország
 

Érdemes jegyet vásárárolni az idei utolsó Pizza Kamikaze-ra, lesz közönségtalálkozó Etgar Kerettel, a fiatal izraeli generáció legnépszerűbb írójával és dedikált könyvet is nyerhetnek a nézők.

Április 24-én lesz utoljára látható az idei színházi évadban Vinnai András: Pizza Kamikaze c. előadása, de nem csak emiatt érdemes még most jegyet váltani.

Erre az alkalomra közönségtalálkozót szervez a Gólem Színház az előadás alkotóival, és Etgar Keret izraeli íróval. A megvásárolt színházjegyekkel a szerző által dedikált Boldog boldogultakat is nyerhetnek a nézők.

Az 1967-ben Tel-Avivben született Etgar Keret a fiatal izraeli generáció legnépszerűbb, nemzetközileg is elismert írója. Írásai olyan lapokban jelentek meg, mint a New York Times, a Le Monde, a New Yorker, a Guardian, vagy a Paris Review. Történeteiből több mint 40 film készült.
Nagyjátékfilmje, a 2006-os Csuklónyiszálók számos nemzetközi díjat nyert, a több novellája alapján, 2009-ben készült $9.99 is kivívta a kritikusok elismerését. Keret Tel-Avivben él, a Ben-Gurion Egyetem előadója.
Több alkalommal tüntették ki a Book Publishers Association Planinum Prize-díjával, de elnyerte a miniszterelnök által adományozott (Prime Minister’s Prize) díjat (1996), a kulturális minisztérium Cinema-díját, a Jewish Quarterly Wingate-díját (2008), a Szentpétervári könyvtár legjobb külföldi alkotásokat elismerő díját (2010) és a Newman-díjat (2012) is.

„Keretet kiváló írónak tartom, minden más, általam ismert írótól teljes mértékben különbözik. Ő az új generáció hangja.” – Salman Rushdie

„Etgar Keret egy zseni. Egy erős és felkavaró hang.” – The New York Times

Etgar Keret legújabb kisregény
A Libri Kiadó gondozásában az idei Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg Etgar Keret Boldog boldogultak című kisregénye, mely a kiadó honlapján kedvezményesen már előrendelhető.

Keret írói stílusa szikár, a mindennapok nyelvén ír, szlenget és különböző nyelvjárásokat is használ. Munkái generációjának számos íróját ihlették meg, novellái nagy szerepet játszottak a műfaj népszerűségének növekedésében az 1990-as évek második felében.

A Boldog boldogultakat Borgula András fordította héberről magyarra és Vinnai András írta színpadra a Gólem Színház számára. A darab a novella központi helyszínéről kapta a Pizza Kamikaze címet.

A történet, miközben végig az öngyilkosok szemszögéből szemléli a világot, egészen rendkívüli módon himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.

Játsszák: Bánki Gergely, Hajmási Dávid, Hay Anna, Huzella Júlia, Kardos Róbert, Schmied Zoltán, Rendezte: Borgula András

Az előadás helyszíne: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház (1027 Budapest, Jurányi u. 1.)