Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szukoti barangolás a pesti zsidó negyedben / Sátorfeszt

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

✡ Sétavezető: Aradi Péter (A séta időtartama: 1 óra)

Szukot első napján a pesti történelmi zsidó negyedben sétálunk, hogy felfedezzük sokszínűségét, rácsodálkozzunk eddig talán észre sem vett részleteire, és felidézzük néhány híres lakója alakját.

✡ Regisztráció:
15:30-16:30 séta – www.satorfeszt.hu/irodalmi-seta-20171005-1530
16:30-17:30 séta – www.satorfeszt.hu/irodalmi-seta-20171005-1630

///////////////////////////////////////

Sátorfeszt / Október 5-8.
Madách téri szukot a Bálint Házzal
www.satorfeszt.hu

Különleges, részvételre hívó nagyvárosi sátoros fesztivállal indítjuk idei évadunkat, amely a zsidó közösség ősi hagyományát, a szukotot idézi. Szukot ünnepe arra az időszakra emlékeztet, amikor az Egyiptomból Izraelbe való sivatagi vándorlás során a zsidók sátrakban laktak és az isteni gondviselés tartotta őket életben. Évszázadokon át több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kísérte az örömünnepet, amely azúttal Budapest belvárosában sokszínű kulturális és közösségi programokkal várjuk sátrainkba a látogatókat. A négynapos programsorozat keretében szukoti városfelfedező barangolásokkal, kiállításokkal, koncerttel, filmvetítésekkel, workshopokkal, gyerekprogrammal, különleges szukoti stand-up és slam poetry produkciókkal is várjuk az érdeklődőket.
Zsidó közösségi központként egyik fő feladatunk, hogy megszólítsuk és a közösségbe integráljuk azokat a zsidó és nem zsidó egyéneket és családokat, akik jelenleg még nem aktívak a közösségi életben. Az első alkalommal megrendezésre kerülő évadnyitó Sátorfeszt jó lehetőség a találkozásra, a tapasztalatcserére, a közösségi jövő építésére.

INGYENES

Tovább az esemény oldalára »