Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szolidaritás Izrael Állam mellett!

  Herzl Tivadar tér Herzl Tivadar tér
Budapest, 1075 Magyarország
   

Zsidó civil szervezetek emlékeznek a terror áldozataira a Dohány utcai zsinagóga előtt, a Herzl Tivadar téren. Az eseményen kifejezik szolidaritásukat Izrael állam mellett.

A szervezők közleményében a következők olvashatók:

“Az utóbbi években nem látott terrorhullám söpör végig Izrael fővárosán, Jeruzsálemen illetve Ciszjordánián. Kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt tízen váltak szélsőségesek által elkövetett terrorcselekmények áldozatává, akik közül öten életüket is vesztették.

Szeptember 14-én a 64 éves Alexander Levlovitchot ölték meg kődobáló terroristák Jeruzsálemben, majd október 1-én Eitam és Naama Henkin négy gyermekük szeme láttára vesztették életüket, amikor autójukban kivégezték őket. Legutóbb október 3-án két ortodox zsidó, Nehemia Lavi és Aharon Bennett vált késelés áldozatává Jeruzsálemben, amikor a Siratófal felé tartottak imádkozni.

Izraelben a szemünk láttára válik egyre veszélyesebbé zsidóként élni, a nemzetközi közvélemény pedig néma. A Palesztin Hatóság részéről nemhogy nem ítélték el ezen terrorista merényleteket, de cinikusan Izraelt vádolták meg azzal, hogy eszkalálta az erőszakot, amikor a tetten ért merénylőket ártalmatlanította.

Tiltakozunk a terror legutóbbi megnyilvánulása ellen, elítéljük a Palesztin Hatóság erőszakot szító nyilatkozatát és kifejezzük szolidaritásunkat Izrael Államával.

Az áldozatok emléke legyen áldott!

MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport kommunikáció”

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS