Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szociopoly – interaktív színházi társasjáték

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 
   

A Tudatos Ifjúságért Alapítvány szeretettel meghív a PlayIN’clusive – Játékokkal a társadalmi befogadásért című konferencia keretében szervezett SZOCIOPOLY – interaktív színházi társasjátékra!

Időpont: 2020. február 22. 15:30
Az előadást 16:00-kor kezdjük.
Helyszín: Bálint Ház, Budapest, Révay u. 16, 1065
Nagyterem

——————————————————————-
REGISZTRÁCIÓ:
Az előadás időtartama előre láthatóan 2,5-3 óra, szünet nélkül.
Az előadás során vendégeinknek frissítőt és harapnivalót kínálunk.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, előzetes regisztráció ezen az űrlapon lehetséges: forms.gle/qboYiw27KSeY5vTm8

——————————————————————-
AZ ELŐADÁSRÓL:
A Szociopoly egy észak-magyarországi kistelepülésen játszódik. Szereplői a településen élő emberek: a falu elitje (a polgármester, a vállalkozó és az orvos), az ott működő intézmények dolgozói (a rendőr, a tanítónő, a védőnő, a boltos és a kocsmáros) és a faluban élő (többségében szegény) emberek, akik közül néhányat színészek alakítanak, de a falu lakóinak többségét a nézők személyesítik meg. A darabban négy hetet játszunk végig, ami alatt a résztvevőknek meg kell élniük a játék adta keretek között: két gyereket nevelnek, munkanélküliek, esetleg közmunkára vagy alkalmi munkára számíthatnak, de minden héten be kell vásárolniuk, ki kellene fizetniük a lakásuk rezsijét, illetve az esetlegesen felmerülő más kiadásaikat is. A játék elején megkapják az összes olyan segélyt, támogatást, amihez ma Magyarországon egy ilyen család hozzájuthat. A darab rövid jelenetek sora: a néző van, hogy egy orvosi váróban találja magát, ahol ő is a jelenet szereplőjévé válik, és eldöntheti, hogy kiváltja-e a neki felírt gyógyszert, vagy sem? Tanúja lehet egy beszélgetésnek, ahol a helyi vállalkozó munkát ajánl valakinek, majd őt is megszólítja: akar-e jönni dolgozni, és ha igen, milyen feltételekkel? Hogy éppen milyen szituációba kerül a néző, azt mindig a szerencse dönti el.
A Szociopoly a Mentőcsónak Egység és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös produkciója.
www.szociopoly.hu

——————————————————————-
A PROGRAMRÓL:
A PlayIN’clusive konferencia alkalmával összegezzük és bemutatjuk a több, mint két éves szakmai munkánkat játékfejlesztés területén és a projektben résztvevőkkel közösen bemutatjuk az elért eredményeket és a létrehozott szakmai anyagokat, amelyek a projekt során keletkeztek.
www.facebook.com/events/199394727854485/

——————————————————————-
A PROJEKTRŐL:
A „PlayIN’clusive” nemzetközi projektet 2018 tavaszán indult útjára azzal a céllal, hogy innovatív játékok fejlesztése révén ösztönözze az európai ifjúsági munka területén a gamifikáció és játékfejlesztés fontosságát és szerepét. A projekt lehetőséget nyújtott a fiataloknak arra, hogy olyan kreatív játékokat fejlesszenek ki, melyek a társadalmi befogadást ösztönözik és könnyen alkalmazhatók nem-formális nevelési eszközként az európai ifjúsági szektorban és más oktatási ágazatban.
A projekt során emellett egy olyan útmutató is létrejött, mely elősegíti, hogy a fiatalok képesek legyenek maguk is egy-egy játékötletük megvalósításán dolgozni.

——————————————————————-
TÁMOGATÓNK:
A rendezvény a Tudatos Ifjúságért Alapítvány ‘PlayIN’clusive’ projektjének keretében, az Európa Bizottság Erasmus+ Programjának társfinanszírozásában valósul meg.

Tovább az esemény oldalára »