Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szimchat Torá feat. Talmud nem csak nőknek és K&G Acoustic

  Auróra Klub Auróra utca 11.
Budapest, Magyarország
 

Szimchat Torá az Aurórában! Lesz szukkoti szövegtanulás Ledniczky Líviával és Bárász Tamással a Talmud nem csak Nőknek szervezésében. Ezután együtt ünnepeljük a Tórát a Dor Hadas közösséggel, a K&G Acoustic zenei közreműködésével és Schönberger Ádám vezetésével. Az est zárásaként pedig a K&G Acoustic ad koncertet.

A szukkoti szövegtanulás témája: A közösségi és egyéni érdekek összeütközése, közösségi és egyéni felelősség.

Mi történik ha eltér a közösségi és az egyéni érdek? Milyen felelőssége van a közösségek Jeruzsálem pusztulásában?

Szolidaritás és befogadás a közösség határain. Védi-e a talmudi jog a közösségen kívülről jövőket? – ezekre a kérdésekre fogjuk keresni a választ Ledniczky Líviával és Bárász Tamással.

K&G Acoustic: Korányi Dorkát és Gömöri Marcit ismerhetjük már a Kicsi a Világ zenekarból, de ezúttal egy más, csendesebb de egyszerre nagy energiákat átadó és magával ragadó formációban is bemutatkoznak. Az akusztikus duóban az énekesnő saját dalait, és ismert szerzők, nem mindig legismertebb számait dolgozzák fel.

Okt. 4-12. az Aurórában a Dor Hadas közösséggel

Szukkot a vándorlás ünnepe, az állandó úton levésé. Kicsit a bizonytalanságé is, amikor nincs biztos talaj a lábunk alatt, csak a sivatag homokja. Amikor nincs tető a fejünk felett, csak nád vagy pálmaágak. Szukkot a vándorló közösség ünnepe, leginkább nem valamely feljebbvaló, hanem az egymásba vetett hitünk ünnepe. Annak a felismerése, hogy mindnyájan úton vagyunk, és tartsunk bárhol,segítsünk egymásnak közelebb kerülni egymáshoz.

Programok az ünnep alatt az Aurórában:
10.02. hétfő, 16 órától közösségi sátor építés
10.05. csütörtök, 19:00 Közös szukkoti szövegtanulás, 20:00 órától Dina-Lamm Duó
10.06. péntek, 18:30 Zenés szukkoti szombatfogadás a Salaam-Shalom közösséggel , 20:30-tól Móser Ádám szóló harmonika koncertje
10.11. szerda, 19:00 óra, Olivér filmklub – Szukkoti különkiadás
10.12. csütörtök, 18:30-tól, Szimchat Torah közös tanulással, utána K&G Acoustic koncer