Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szerelmünk, Sisi – élő közvetítés

  Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Korona tér 1. (volt Dugovics Titusz tér), Budapest, Hungary, 1036
   

Spinoza Színház: Szerelmünk Sisi, monodráma – élő közvetítés

“Erzsébet királyné, azaz Sisi élete más megvilágításban: Miért vonzódott Sisi a zsidósághoz? Miért volt kedvenc költője a zsidó Heine? Miért ragaszkodott a magyar-zsidó oktatójához, Falk Miksához? Mi volt Sisi véleménye a Monarchia jelenéről és jövőjéről? Miért szerette Sisi különösen a magyarokat? És még számos kérdés, amire a monodráma keresi a választ.” – áll a Spinoza Színház keskeny szórólapján. És valóban erről mind beszél Gubik Ági Sisi szerepében, de ennél többet kapunk: a színésznő megmutatja, eljátssza Erzsébet királyné utolsó óráját aki mintegy a végzetét érezve újraéli egész életét az apjával való játékos viszonyán át szerelméig, házasságáig Ferenc Józseffel, majd a gyerekeivel, főleg Rudolffal való kapcsolatát. Ezek minden szépségével és problémájával, konfliktusaikkal. Az utolsó út előtt, mintegy a végzet szele megsuhintja és tisztán rápillant életére.

Gubik Ági: számtalan színházi főszerep alakítója (pl: Sirály, Eszter hagyatéka, Jövőre, veled, ugyanitt, A Királyasszony lovagja, Szecsuáni jólélek – és szerepelt a Nemzeti Színház nyitó előadásában Az ember tragédiájában is) valamint magyar és cseh, szlovák filmekben (Pánik, Liza a rókatündér, Morfium) és sorozatokban (Hacktion, Barátok közt, Jóban, rosszban) játszott vezető szerepeket.

Nógrádi Gábor: Janikovszky Éva-díjas, sikerfilmek forgatókönyvírója (Sose halunk meg, Csocsó és sok más) valamint bestseller ifjúsági könyvek (pl: Gyerekrablás a Palánk utcában, PetePite, Segítség, ember!) szerzője.

Előadja: Gubik Ági
Írta:       Nógrádi Gábor
Rendezte: Czeizel Gábor

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Tovább az esemény oldalára »