Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szarvaska a Bálint Házban

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

🦌 Szarvaska: értékek, hagyomány és közösség 🦌

Újra Szarvaska a Bálint Házzal! Idén is folytatódik népszerű programunk, melyen az 5-10 éves gyerekek változatos módszerekkel ismerkedhetnek a zsidósággal, értékekkel, hagyományokkal és közösséggel.

A foglalkozások során a gyerekekkel a régen élt történelmi személyek mellett kortárs zsidó példaképekről is beszélgetünk. Megmutatjuk nekik, hogy hogyan is éltek a régiek, és milyen értékek maradtak fent napjainkban is. Hiszünk abban, hogy a múlttal való kapcsolat szilárdan megalapozza az egészséges, erős és élénk zsidó jövőképet.

A gyerekek játékosan ismerkednek meg a hagyományos és új módszerekkel, amikkel a zsidó szokásokat továbbvihetik. Közösen fedezzük fel, hogy hogyan is jelenhetnek meg a tradicionális élet elemei a mai rohanó és technikával teli világunkban.

Tapasztalt oktatóink és rugalmas tanmenetünk mellett a gyerekek önfeledten és gyorsan barátkozhatnak, így a közösség aktív tagjaivá válnak.

Néhány alkalommal a Bálint Ház falain kívülre szervezünk programokat, hogy a gyerekek megtapasztalhassák, milyen is egy nagyobb közösség részének lenni. A foglalkozásokat kéthetente vasárnaponként 10:00-tól tartjuk, az ingyenes program egy kóser étkezést is tartalmaz.

Amennyiben érdekel a program kérlek jelentkezz itt: www.balinthaz.hu/szarvaska vagy lépj velünk kapcsolatba:
Steiner Noémi – [email protected] – 06 70 32 59777

📅 Az idei Szarvaskák 📅
Szeptember 15. Évkezdő mókázás
Szeptember 29. Ros Hasana – kezdjük együtt az új évet!
Október 13. Szukkot – szedjük a sátorfánkat
November 3. Kirándulás a Csodák Palotájába
November 17. Ábrahám és családja – játék az ősapák és ősanyák történeteivel
December 1. Sábát – egy kis pihenés
December 15. Hanuka – fények, csodák, fánkok

Tovább az esemény oldalára »