Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szántó T. Gábor: Keleti pályaudvar, végállomás

  Várkert Bazár Budapest,
   

16.30 Vásárszínpad

Szántó T. Gábor: Keleti pályaudvar, végállomás

A szerzővel Wirth Imre beszélget.

Az 1949-es Rajk-per idején játszódó cselekmény középpontjában a végsőkig meggyötört Friedmann Benjámin és kihallgatója, Benedek György államvédelmi tiszt története áll. Küzdelmük hátterében asszonyaik sorsát is feldúlja a politika férfivilága. Széthulló életek és családok: hatalmukban tobzódó kommunisták, kivándorlásra váró cionisták, talajvesztett pesti polgárok, betiltott írók, Garay téri kereskedők, besúgóktól rettegő, hitükbe kapaszkodó vagy hitehagyott túlélők tűnnek fel a regény lapjain.

A szerző úgy tárja fel az embertelenség, a kétségbeesés és a megalkuvás mozgatórugóit, hogy mindvégig megőrzi tárgyilagosságát. Önvizsgálatra ösztönző számvetésének célja nem az indulatoktól fűtött ítélkezés, hanem annak megértése, hogyan őröl fel végül kíméletlenül mindent és mindenkit – áldozatot és bűnöst egyaránt – bármely diktatúra.

Szántó T. Gábor regénye a diktatúráról és a huszadik századi zsidó válaszutakról szól, melynek második, javított kiadása kerül most az olvasók kezébe.

A Scolar Kiadó programja.

🛒
A fesztivál ideje alatt a kötet a helyszínen és a bookline.hu/product/home.action?_v=Szanto_T_Gabor_Keleti_palyaudvar_vega&type=22&id=328718 linken kedvezményes áron vásárolható meg.
🔍
További infó:
www.margofeszt.hu
instagram.com/margofeszt
Hírek, interjúk, beleolvasók, recenziók:
www.facebook.com/konyvesmagazin/
www.instagram.com/konyvesmagazin/

❗ A program a rendezvény idején érvényben lévő szabályok szerint látogatható. Kérjük, a program előtt tájékozódjon a belépésre vonatkozó aktuális házirendről a Liszt Ünnep honlapján.

Tovább az esemény oldalára »