Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szalonklára – ONLINE BEMUTATÓ

   

A Gólem Színház először tart online bemutatót, ráadásul egy olyan darabról van szó, amely az újonnan nyíló Gólem Központnak az első produkciója! Az online verzió felvételére az épülő Gólem Központ termeiben került sor, melyben természetesen kis változtatások vannak, az élő előadáshoz képest.

Jegyvásárlás: online-golemszinhaz.jegy.hu/#/event/nemeth-virag-szalonklara-online-bemutato/4000735e-213c-478a-941b-5a99300bc5ac

SZALONKLÁRA

Adott egy történelmi idő: 20. század. Adott egy nehézség: zsidó származás. Adott egy apa: szabómester. Adott egy név: Rotschild.

Minden adott körülmény ellenére Rotschild Klára nem az az ember volt, aki hagyta volna, hogy ez az összes tényező megkösse a kezét, sőt. Divat nagyasszony. Kelet Chanelje. Felnőni egy híres szabómester mellett. Bíróság. Megnyitni egy saját üzletet. Sikeressé válni. Bíróság. Párizs. Háború. Mindent elveszíteni. Kitelepítés. Újra építkezni. A rendszert mosolyogva kijátszani. A konkurenciát legyűrni. Titónénak ruhát készíteni. Külföldi vevőknek varrni. Évente többször Párizsba utazni. Tervezni. Eladni. Tervezni. Eladni. Tervezni. Egyedül.
Ez az igaz történetek által inspirált fiktív dráma egy alternatív olvasatot mutat a divatnagyasszony életéről. Rotschild Klára: Rotschild Klára.

Játssza: SIPOS VERA

Írta: NÉMETH VIRÁG
Díszlet: Katics Veronika
Jelmez: Simon Ferenc István
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Műszaki vezető: Nádasi Iván
A rendező munkatársa: Paskuj Panna
Rendezte: BORGULA ANDRÁS

Az előadás létrejöttének támogatói és partnerei: NKA, EMMI, MAZSÖK, Erzsébetváros Önkormányzata, JDC-Mozaik HUB, Csányi 5, ZSKF, KIBIC Magazin

Az online bemutató után exkluzív beszélgetésre várjuk nézőinket az alkotókkal Németh Virággal, Borgula Andrással, és a színésznővel Sipos Verával.

Tovább az esemény oldalára »