
- Ez az esemény elmúlt.
Szakácskönyv a túlélésért Nagy Marival, Hay Annával, Radnay Csillával
Előadásunkban a XX. század magyar történelmét recepteken keresztül mutatjuk be. Hédike/Hédi/Hédi néni konyhája eleinte játékokból, a táborban töltött hónapokban képzeletbeli eszközökből és alapanyagokból, az azt követő években ételjegyekből, majd a Magyar Szocialista Népköztársaság termékeiből, végül ’89 után igazi magyar hozzávalókból állt.
Hogyan múlatja az ember az idejét egy fogolytáborban, miközben éhezik? Milyen étel jellemző leginkább a magyar kommunista évekre? Milyen is az igaz magyar desszert? Lehet-e a szombati kalácsot zsírral készíten
Hédi vacsorára látja vendégül a 35-40 fõs közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.
A Centrópa Alapítvány 2013-ban kiadott életinterjúja és receptgyűjteménye a Szakácskönyv a túlélésért a tavalyi könyvpiac egyik legizgalmasabb kiadványa volt. Ez a könyv adja az alapját a darabnak, amit további túlélők és rokonaik visszaemlékezéseiből az előadás rendezője és dramaturgja írtak színpadra.
Játsszák:
Hay Anna
Nagy Mari
Radnay Csilla
Írók: Németh Virág, Borgula András
Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Borgula András
Jelmez: Gyarmati Dóra
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Rendezőasszisztens: Kern Dóra
Rendező: Borgula András
Az előadás alatt felszolgált ételek a Kőleves vendéglő és a Szövetség utcai cukrászda konyhájában készülnek, nem kóserek, de sertéshúst még nyomokban sem tartalmaznak.
Bővebben: golemszinhaz.hu/repertoar/szakacskonyv-a-tulelesert
Cím: Budapest, Kazinczy u. 41, 1075