Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szakácskönyv a túlélésért Nagy Marival, Hay Annával, Radnay Csillával

  Kőleves Kazinczy utca 39-41
Budapest, 1075 Magyarország
 

Előadásunkban a XX. század magyar történelmét recepteken keresztül mutatjuk be. Hédike/Hédi/Hédi néni konyhája eleinte játékokból, a táborban töltött hónapokban képzeletbeli eszközökből és alapanyagokból, az azt követő években ételjegyekből, majd a Magyar Szocialista Népköztársaság termékeiből, végül ’89 után igazi magyar hozzávalókból állt.

Hogyan múlatja az ember az idejét egy fogolytáborban, miközben éhezik? Milyen étel jellemző leginkább a magyar kommunista évekre? Milyen is az igaz magyar desszert? Lehet-e a szombati kalácsot zsírral készíten

Hédi vacsorára látja vendégül a 35-40 fõs közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.

A Centrópa Alapítvány 2013-ban kiadott életinterjúja és receptgyűjteménye a Szakácskönyv a túlélésért a tavalyi könyvpiac egyik legizgalmasabb kiadványa volt. Ez a könyv adja az alapját a darabnak, amit további túlélők és rokonaik visszaemlékezéseiből az előadás rendezője és dramaturgja írtak színpadra.

Játsszák:
Hay Anna
Nagy Mari
Radnay Csilla

Írók: Németh Virág, Borgula András
Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Borgula András
Jelmez: Gyarmati Dóra
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Rendezőasszisztens: Kern Dóra
Rendező: Borgula András

Az előadás alatt felszolgált ételek a Kőleves vendéglő és a Szövetség utcai cukrászda konyhájában készülnek, nem kóserek, de sertéshúst még nyomokban sem tartalmaznak.

Bővebben: golemszinhaz.hu/repertoar/szakacskonyv-a-tulelesert

Cím: Budapest, Kazinczy u. 41, 1075