Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szájensz Szeánsz ⋍ Klímahét edition: Szülhetünk-e még ebbe a világba?

  Auróra Klub Auróra utca 11.
Budapest, Magyarország
   

A klímaváltozás megkerülhetetlen jelensége a mindennapjainknak. Már ez a rekord meleg nyár is csak azt erősíti, hogy az életkörülményeink visszafordíthatatlanul megváltoznak. Ehhez egy ideig tud is alkalmazkodni az emberi faj, de tagadhatatlan, hogy a most gyerekvállaláson gondolkozóknak azon is el kell töprengenie, hogy milyen nyarak várnak a gyerekeikre, lesz-e elég víz. Röviden: nem egy jövőben lakhatatlan Földre vállalnak-e gyereket?

Ez a klímaszorongásból és környezettudatosságból kinővő, új mozgalomnak is tekinthető irányzat, a környezeti megfontolásokból gyermektelenek csoportját hívta életre. A közpolitika közben ösztönzi a gyerekvállalást családoknak járó kedvezményekkel, ami a másik oldalról felfogható a gyerektelenek adóztatásaként is.

A Szájensz Szeánsz ez alkalommal a gyerekvállalás és szülővé válás egy újabb, klímakrízis által előhívott aspektusát járja körül. Ha te is szorongsz a kérdésen, vagy csak érdekel a „környezettudatos gyermektelenség” háttere, várunk beszélgetésünkre.

Vendégünk:
Dengyel Kinga – klinikai szakpszichologus és perinatalis tanácsadó

Tovább az esemény oldalára »