Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szabó Stein Imre: Soha – Napló a pokol tornácáról

  Várkert Bazár Budapest,
   

14.30 Világirodalmi színpad
Szabó Stein Imre: Soha – Napló a pokol tornácáról
A szerzővel Szász János beszélget, közreműködik: Trill Zsolt

1944 május-június, Dunaszerdahely, vihar előtti csend. Stein Albert magas rangú katonatiszt, első világháborús hős, akit a Horthy rendszer ugyan mentesített a sárga csillag viselése alól, a zsidótörvények miatt mégis nyugállományba kényszerült. Földbirtokosként él, erős a magyarságtudata, de keményen torol meg minden, zsidókat érő sértést. Alakja törékeny egyensúlyi pont egy már repedező és hamarosan darabokra törő világ határán. Hiszen a végromlás egyre közelít, miközben a korán érkező nyári forróság kérlelhetetlen atmoszférát von a történések köré. A Soha sodró lendületű, új optikájú holokauszt kisregény, egy magánbűnöktől távolról sem mentes, férfias tartásában is önző ember fejlődéstörténete: Stein Albert „futása” során kirajzolódik és nagyszabású tablóvá szélesül a korabeli magyarországi miliő. A szöveg ereje földhöz szegez – nem letenni való olvasmány.

Szabó Stein Imre író, fordító, kommunikációs szakember 1966-ban született Budapesten. Írói pályája az 1990-ben megjelenő Számbátjon felé – a Jeruzsálemi átjáró című kisregénnyel indult. A ’90-es években a kulturális televíziózás területén, az ezredforduló után pedig jelentős nemzetközi komolyzenei projektekben dolgozott. Provokatív komolyzenei témájú imázs- és kisfilmjeivel számos nemzetközi filmfesztivál díjat nyert rendezőként és íróként. A Soha szenvedélyes visszatérése a szépirodalomhoz.

A Libri Könyvkiadó programja.

Támogatók: Bookline, De’Longhi, NKA, Volvo

A járványügyi szabályokat figyelembe véve, a nézők és a közreműködők biztonságát szem előtt tartva regisztrációt vezetünk be, a látogatószámot csökkentjük, a maszkviselés kötelező lesz az épületen belül, és a további intézkedésekről folyamatosan tájékoztatunk a felületeiken

A RÉSZVÉTEL ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! A regisztrálni az alábbi linken lehet: forms.gle/Z7eUyS6zSv92Qv1f8

A fesztivál ideje alatt kötet a helyszínen és a bookline.hu/product/home.action?_v=Szabo_Stein_Imre_Soha&type=22&id=320913 linken kedvezményes áron vásárolható meg.

További infó:
www.margofeszt.hu
instagram.com/margofeszt

Hírek, interjúk, beleolvasók, recenziók:
konyvesmagazin.hu/margo2020
www.facebook.com/konyvesmagazin/
www.instagram.com/konyvesmagazin/

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS