Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Siratófalak

  Nemzeti Táncszínház Karmelita udvar
Budapest, 1011
 

Táncszínházi est három részben. Markó Iván és a Magyar Fesztivál Balett előadása

A Holocaust 60. évfordulója érzelmi, gondolati és alkotói inspirációja arra készteti a koreográfus Markó Ivánt, hogy az ótestamentumtól napjainkig a tánc, a film és a színház nyelvén a zsidó kultúra és emberség, valamint a személyes élmények és a történelmi tragédiák érzékeltetésével a mai néző szívéhez és agyához szóljon.

A színházi est három egyfelvonásos táncjátéka a valóság és a szimbólumok keveredésével azt kívánja sugározni a nézők felé, hogy a felejthetetlen fájdalom, a jelenbe és a jövőbe vetett hit egyszerre van jelen a koreográfus érzelmi-, gondolati-, alkotói világában.

Az előadás színpadi megvalósításának különlegessége, hogy Szabó Gábor operatőr-rendező nagyszerű munkájának eredményeként Jeruzsálem városának megidézése, valamint a táncművészek valós testi jelenléte különleges atmoszférát teremt a Nemzeti Táncszínház színpadán. Az est zenei nyelvezete a zsidó, arab és világzene forrásaiból építkezik, hogy minden nemzet számára érzékelhetővé, érthetővé tegye az emberiség talán legnagyobb tragédiájának történetét.

1. Káin és Ábel – táncdráma –

Szereplők: Káin: Issovits István, Ábel: Nyári Gábor, Anya: Loósz Krisztina, Lány: Misáczi Mónika

Zene: keleti folklór-montázs

Díszlet-jelmez: Berzsenyi Krisztina

2. Jiddische Mame (Zsidó Anya)

Szereplők: Markó Iván, Loósz Krisztina, Issovits István, Nyári Gábor, Recskó Árpád, Házi Tamás, Csöppüs Márton, Kiss Krisztián, Gerencsér Anna, Szlizs Tamara, Csernyi Mariann

Zene: világzenei-montázs

Díszlet: Kentaur Jelmez: Barta Andrea

3. Siratófalak – táncmeditáció –

Szereplők:

Férfi: Nyári Gábor

Nők: Bocsi Eszter, Csernyi Mariann, Gerencsér Anna, Gosztom Petra, Kocsis Andrea, Loósz Krisztina, Misáczi Mónika, Szlizs Tamara, Csizmadia Katalin, Stetina Szonja

Jelmez: Bart Andrea

Filmrendező-operatőr: Szabó Gábor

Koreográfus – rendező, a Magyar Fesztivál Balett művészeti vezetője: Markó Iván