Események betöltése

« Összes Események

Sion bölcsei és a zsidó összeesküvés mítosza • Takáts Márk Dávid előadása

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Takáts Márk Dávid előadássorozata

Sion bölcsei és a zsidó összeesküvés mítosza

A világot titokban Soros György irányítja. Nem is, nem is, ez nem igaz, a világot titokban a Sion bölcsei, egy titkos zsidó szekta irányítja. Nem is, ez sem igaz mégse, igazából minden fejlett ország miniszterelnöke titokban zsidó befolyás alatt áll. Najó, ez sem igaz, de valamilyen gonosz érdekű összeesküvés mégis van Izrael elnöke és az amerikai elnök között, amivel a magyarság életére törnek! Najó ez sem igaz feltétlen, de valaminek csak kell lennie a New York – Tel Aviv – Budapest tengelyen! Valaminek csak kell lennie.

Hogyan irányíthatná a világot egy olyan közösség, ami a föld népességének összesen 0.2%-át teszi ki? Mi az oka a zsidó-központú összeesküvés elméletek ekkora népszerűségének és változatosságának? Előadásunkon kiderül.

A sorozatról:

Mi a baj a zsidókkal? – Bevezetés az antiszemitizmusba

Az antiszemitizmus a zsidóságot több ezer éve kíséri. Idősebb, mint az időszámításunk. Az emberiség legsötétebb, legvéresebb atrocitásaiért felelős. Az antiszemitizmus adaptál, történelmi helyzetéhez, kulturális kontextusához folyton igazodik – éppen ezért tudott ilyen hosszú ideig, ennyire sikeresen fent maradni. A zsidók puszta vérszomjból feszítették keresztre Isten egyetlen fiát, gyerekeket rabolnak el, hogy a vérüket maceszba süssék, betegségeket terjesztenek, leuralják a kultúrát, a gazdaságot, elnyomják a kereszténységet, kiírtják a fehér fajt.

Az utóbbi években Európában és Amerikában megdöbbentő mértékben nőtt az antiszemita közbeszéd, és ezzel együtt az antiszemita támadások száma is. De mik a zsidógyűlölet alapvető motívumami? Hogyan tudjuk detektálni, felismerni és védekezni ellene? És miért lett megint ennyire népszerű?

Előadásaink során végigvesszük a legfontosabb mítoszokat, a Jézus-gyilkosságtól egészen a nemzeti-szocialista black metálig.

Az előadásokat Takáts Márk Dávid, az ELTE Esztétika tanszékének mesterszakos hallgatója, Magyarország vezető gólemkutatója, Nick Land magyar hangja, harmadik éve a Bálint Ház állandó előadója tartja. Publikációi elérhetőek a Literán, a Tiszatájban és a Laokóonon.

A kurzus hibrid módon lesz tartva: a Bálint Ház Maceszgombóc termében és Zoomon keresztül is részt lehet venni.

Tovább az esemény oldalára »