Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Shalom, Jeruzsálem! – Malek Andi Soulistic koncert

  Dohány utcai Zsinagóga Dohány utca 2
Budapest, 1074 Magyarország
   

Shalom, Jeruzsálem! – Malek Andi Soulistic koncert

Jiddis, szefárd és izraeli dallamok, magyar klasszikus slágerek! Sok tánc, közös éneklés és jó hangulat a Múzeumok Éjszakáján!

Az idei Múzeumok Éjszakája keretében a Zsidó Múzeum előtti Herzl téren a szabadtéri színpadon, késő este fél 11 órakor keződidik a Malek Andi Soulistic koncertje.

•● RÉSZLETES PROGRAM ●•
mazsihisz.hu/hirek-a-zsido-vilagbol/kultura/shalom-izrael-egy-ej-a-zsidonegyedben

A zenkar a koncert első felében jiddis és klezmer motívumokra épülő, vérpezsdítő ritmusú dalokat ad elő, míg a műsor második felében Malek Andi a szívének legkedvesebb magyar szerzők – többek között Fényes Szabolcs és Gábor S. Pál – dalait énekli. Olyan slágereket hallhatunk majd tőle, mint a Félteni kell, a Hosszú, forró nyár, vagy a Himnusz a nyárhoz. Természetesen nem maradhat ki a repertoárból Seress Rezső Szomorú vasárnapja sem, de felcsendül majd a Jiddise máme és a Bei mir bistu shein is.

Az éjszaka során Jáger Banditól különleges hangszerelésben szólal meg két gyönyörű zsidó mű: az Osze salom és a Jerushalajim shel zahav.

A zenekar tagjai: Malek Andrea – ének, Jáger Bandi – zongora, Orbán György – bőgő, Lakatos Pecek András – dob.

Ez a koncert ingyenesen látogatható!
A Múzeumok Éjszakája egyéb más nem szabadtéri programjai csak az idei Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalaggal látogathatók!

Tovább az esemény oldalára »