Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Salom Klub Purim 2020

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Elsőként Dr. Verő Tamás rabbi mondja el a Purimi ünnepel kapcsolatos gondolatait. Lesznek finom sütemények, és bízzunk benne, nagyon jó hangulat!
Zenés szórakoztató műsort hallhatunk a Monarchia Operett két vezető szólistájától; Kollár Erik Péter, és Árvai Dániel „Szenes Iván Emlékműsorukból” ad ízelítőt, akusztikus hangszerek kíséretével (zongora, gitár, hegedű)
Természetesen lesz „JELMEZVERSENY”, és minden ötletes, otthon készült jelmezes „zsákbamacska” ajándékot kap! (ha valaki a fejére nyom egy kalapot a fotomata kelléktárából, az nem számít jelmeznek!) Igen lesz FOTOMATA, ahol azonnal elvihető polaroid képek készülnek.

„Valamennyi ünnepünk szorosan összefügg egy-egy bibliai könyv vagy részlet nyilvános felolvasásával. Ros hasaná (újesztendő) alkalmával Ábrahám és Izsák története, jom kipurkor (az engesztelés napján) Áron áldozata és a Jónás könyve, szukotkor (a sátrak ünnepén) Mózes és Salamon szentélyavató beszédei kerülnek a liturgia középpontjába, és így sorolhatnánk ezt tovább. Különösen igaz ez a megállapítás a legvidámabb zsidó ünnep, a purim esetében: Eszter könyvét (a megilát, vagyis ezt a tekercskönyvet) nemcsak felolvassuk ezen a napon, de az egész ünnep története, előírása csakis itt, ebben a szentírási műben olvasható. Ha Eszter könyve nem maradt volna fenn az utókor számára, zsidó ünnepeink sora is szegényebb volna…”
Purim ünnepére, Raj Tamás főrabbi Eszter könyvéről

////

A Bálint Ház Salom Klubja a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, kulturális és közösségi programokat.

Információ: Repper Rita – [email protected]

Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub

Facebook: www.facebook.com/SalomKlub

Ingyenes program.

Tovább az esemény oldalára »