Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rózsaszín Lánchíd séta – Egészség hídja

  Lánchíd Széchenyi Lánchíd 24498, 14397, 14398, 14400
Budapest, 1051 Magyarország
 

A Női Egészségmegőrző Program és az Egészség Hídja a Mellrák Ellen Összefogás közös eseménye. Legyél TE, legyen ÖN is az Összefogás Nagykövete, és sétáljunk át együtt a rózsaszín Lánchídon 2016. október 29-én szombaton 17-18 óra között.

Idén újra, de megújult szemlélettel sétálunk a rózsaszín hídon. A mellrákbetegekért, de konkrét, pontokba szedett célokért hívunk mindenkit október 29-re a Lánchídra, hogy lépjünk közösen, mindenki a maga lehetőségei szerint a mellrák ellen.

Itt lesznek a szakma vezetői, meghatározó alapítványok és persze a döntéshozók. Nagyköveteink is lesznek: Colleen Bell, az USA Nagykövete mellett Pásztory Dóra paralimpiai úszóbajnok, Pásztor Anna énekesnő, Südi Iringó táncművész, és rendhagyó módon férfi arca is lesz a megmozdulásnak: Nagy Ervin színművész. A sétát felvezeti a Band of Streets zenekar.

Mire várunk? Ébresztő: nem szabad hónapokat várni az emlőrák szűrésen való részvétellel, különösen akkor, ha ráutaló jelet találunk!
Mire várunk? Ébresztő: nem szabad több hónapnak, vagy akár a szomorú átlagot jelentő 40 napnak eltelnie, hogy valaki eljusson a diagnózisig és a diagnózistól a kezelésig!
Mire várunk? Ébresztő: nem szabad ,,elkallódni”, bolyongani a betegúton, ahol a súlyos időveszteségek miatt mindenki halálos versenyt fut az idővel – hiszen itt az idő nemcsak pénzt, de életet is jelent.

Idén ezekre a kérdésekre keressük a választ a mára már hagyománnyá vált Egészség Hídja rendezvényen. Most az időért vonulunk a megszokott rózsaszínben: hogy a betegséget idejében felfedezzék, hiszen ez a gyógyulás kulcsa. Ébresztőórákkal felvértezve vonulunk azért is, hogy az egészséges és a már diagnosztizált betegek időben kapjanak leletet, diagnózist és jussanak elfogadható időben a szükséges terápiákhoz.

Egyszerre csörgő ébresztőórák százai jelképezik majd az idő fontosságát, s erről beszélnek majd az ország vezető szakemberei, érintettek és a közélet ismert, kedvelt szereplői.

Mire várunk? Ébresztő! – PROGRAM

ÖTKERT, V. Kerület Zrínyi utca 4.

Előadások, beszélgetések (regisztrációhoz kötött, regisztráció itt: www.mellrakellen.hu

Az Egészség Hídja Összefogás Egyesület célja, hogy a társadalom figyelmét az egészséges életmód, a stressz helyes kezelése és a megfelelő táplálkozás révén a mellrák betegség elkerülésére irányítsa, egyúttal tudatosítsa a szűrővizsgálatok jelentőségét. A korai felismerés fontos, hiszen az időben felismert mellrák 90%-os biztonsággal gyógyítható.

Magyarországon ma minden 8. nőt érint élete során a mellrák – évente 7.800 nő és 145 férfi kell szembenézni ezzel a betegséggel. Közülük évente 2.000-n nem tudják megnyerni ezt a csatát, pedig a mellrák jól gyógyítható betegség… ha idejében felfedezik és idejében elkezdődik a kezelése. Az Egészség Hídja Összefogás legfontosabb célja, hogy erre emlékeztessen mindenkit: vegye kezébe az egészségét, képviselje a saját érdekeit jól és járjon el a számára megfelelő szűrésre, vizsgálatra. Mire várunk? ÉBRESZTŐ!