Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

ROSSZ ZSIDÓK

  Gólem Központ Csányi u. 3
Budapest, 1077 Magyarország
   

Rossz zsidók

Daphna Feygenbaum egy “igazi zsidó”; még a pasija is izraeli, szóval biztos az. Nagyon szeretné megörökölni a nagypapa nyakláncát. Amikor Liam, az unokatestvére hazahozza a nemzsidó barátnőjét a nagypapa temetésének másnapján és bejelenti, hogy a féltett nyaklánc az ő tulajdonában van, kitör balhé. Igazi zsidó balhé családról, hitről és az örökségről.

A londoni West End és a New York-i Broadway után most végre Budapestre jönnek a Sunday Times szerint “hólyagpukkasztóan vicces” Rossz zsidók. Joshua Harmon “sokkolóan jó” (Independent) magyarországi ősbemutatója a Gólem Színházban látható.
„Az előadás azt a közhelyet igyekszik lebontani, hogy minden zsidó ember és család jó, becsületes és hibátlan. A rólunk szinte kötelezően gondolt képet árnyaljuk. Ráadásul, mivel kevés kortárs, zsidó tematikájú előadás születik, a drámairodalom nem igazán mutatja meg, hogy hogyan élnek, mit gondolnak, hogyan szeretnek és gyűlölnek a zsidók. Ezért is tartom fontosnak Joshua Harmon darabját” – mondta Borgula.

Noha a Rossz zsidók egy amerikai szerző írása, amerikai fiatalokról, de azt hiszem, hogy a hazai zsidó és nem zsidó közönség számára is jól ismert érzéseket, kézzel fogható problémákat jár körül.”
Borgula András

Játsszák: Kanyó Kata, Kádár Kinga, Hencz András, Szécsi Bence

2024.02.07. | 19:00

Jegyek kaphatók:
golemkozpont.jegyx1.hu/eloadas/1944/rossz-zsidok

Tovább az esemény oldalára »