Rising Stars – Anaïs Gaudemard (hárfa)

  Müpa Komor Marcell utca 1
Budapest, 1095
  port.hu
   


Rameau: e-moll szvit – V. Le Rappel des Oiseaux
Daquin: Pièces de clavecin III. – A kakukk
Renié: Legenda
Camille Pépin: Éjszakai baglyok – szólóhárfára, Edward Hopper képe nyomán (az ECHO felkérésére)
Hasselmans: Lidércek
Presle: Harmatos kert
Debussy: Holdfény
Smetana: Hazám – Moldva
Glinka: Pacsirta

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) tagjaként a Müpa minden évben részt vesz a Rising Stars („Feltörekvő csillagok”) sorozat megrendezésében. A koncerteken ifjú művészek mutatkoznak be, és a programokon kortárs bemutatók is szerepelnek; az új művek megrendelője az ECHO.

Anaïs Gaudemard előbb a Lyoni Konzervatórium hallgatója volt, majd a Lausanne-i Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait – mindkét intézményben a legnagyobb elismerést aratva teljesítményével. A francia hárfás 2012-ben első díjat nyert a nagy presztízsű Izraeli Hárfaversenyen, 2016-ban pedig második helyezést ért el az ARD (a Németországi Regionális Közszolgálati Műsorszórók Szövetsége) müncheni versenyén. Első lemezét akkor készítette, amikor 2015-ben elnyerte a gstaadi Festival de Sommets Musicaux Thierry Scherz-díját, amely egy CD elkészítésére biztosított lehetőséget. Anaïs Gaudemard az albumot Debussy, Boildieu és Ginastera műveinek szentelte. Eddigi pályafutása során olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Müncheni Kamarazenekar, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, az Izraeli Filharmonikus Zenekar, a baseli Collegium Musicum, a Hong Kong Sinfonietta és a Lausanne-i Kamarazenekar, olyan karmesterekkel együttműködve, mint Claudio Abbado, Leonard Slatkin, Kazushi Ono és Emmanuel Krivine.
A koncerten megszólaló kortárs művet, a huszonnyolc esztendős francia zeneszerzőnő, Camille Pépin alkotását a jelentős amerikai realista festő, Edward Hopper (1882-1967) egyik legismertebb műve, az Éjszakai baglyok (1942) inspirálta.

A koncert után az érdeklődők a Fesztivál térben Tóth Endre moderálásával tolmácsolt közönségtalálkozón vehetnek részt, ahol lehetőség nyílik beszélgetésre a fellépő művészekkel, akik dedikálnak is.

A Rising Stars-programba jelölte: Cité de la musique – Philharmonie de Paris & Calouste Gulbenkian Foundation Lisbon

Ugrás az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS