Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rangos beszélgetések: Rabia&Rukia, a szétválasztott sziámi ikrek

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

A Bálint Ház Rangos beszélgetései ezúttal ORVOSI BRAVÚROKKAL folytatódik.

Az egész világ szorított, hogy sikerüljön a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek, RABIA és RUKIA szétválasztó műtétje. A bonyolult műtétet egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány – Interplast Hungary magyar orvoscsapata vállalta, akik több világújdonságnak számító orvosi megoldást is kitaláltak a siker érdekében. Hogy mekkora feladat volt az operáció, jól mutatja, hogy csak az előkészületekre 55.000 munkaóra ment el, és a szervezés alatt közel 10.000 emailt váltottak egymással.

Rangos Katalin májusi vendégei az elszánt orvoscsapat két tagja, dr. Csókay András idegsebész, agykutató, és dr. Hudák István neuroradiológus, illetve Szász János filmrendező, aki dokumentumfilmet készített a lenyűgöző történetről.

Csatlakozz hozzánk Zoomon keresztül: us02web.zoom.us/j/87615979559
Webinar ID: 876-1597-9559

🌎🇬🇧🇺🇸 A team of Hungarian doctors successfully separated Rabeya and Rokaiya, Siamese twins conjoined at the head in Bangladesh. Katalin Rangos guests in May for her prestigious talk series are the two brave doctors who were part of the Action for Defenceless People Foundation who performed the operation and János Szász the director of a documentary on the case.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS