Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rabbi lakástól a mikvéig:Erzsébetvárosi barangolás

   

Különleges séta, különleges helyszínekkel!

A közkedvelt Városfalon túl című sétánkon a budapesti zsidónegyed kialakulásával ismerkedhettünk meg. Most viszont mélyebbre ásunk és a belső zsidó negyedet fedezzük fel, ahol bebarangoljuk a kerület egy részét egy rabbi lakásától egészen egy működő mikve kapujáig.
Egy több, mint 100 éves bérház – nem is olyan régen – teljes pompájában végre kinyitotta nekünk kapuit és így beleshetünk nemcsak egy rabbi szobájába, de megnézhetjük, hogy hogyan élt egy zsidó család, és megismerkedhetünk a kerületben élők lakáskultúrájával is.
Ezután folytatjuk a barangolást Belső-Erzsébetvárosban a régi pesti városfalon túl: passzázsok, romkocsmák lesznek a fókuszban. Természetesen lesz szó a kóser ételekről, zsidó szokásokról és hagyományokról. Megkeresünk egy miniszobrot, megnézzük, hogy hol volt régen kóser piac, hova jártak imádkozni a környékbeliek.
Megmutatjuk, hol van most is működő mikve, majd az igencsak eklektikus romkocsmák világát is felfedezhetjük.
Mind a Zsidó Történeti Tárban, mind a Kazinczy utcai zsinagógában idegenvezetés lesz.
A Zsidó Történeti Tár és a Kazinczy utcai zsinagóga nyitvatartási idejében sétálunk, azonban mind a két intézmény fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegy árán felül): belépő a Zsidó Történeti Tárba: 700 Ft/fő, belépő a Kazinczy utcai zsinagógába 2000 Ft/fő, tourguide készülék bérleti díja 350 Ft/fő, mindösszesen 3050 Ft/fő.
Találkozó 10 perccel kezdés előtt: Budapest, VII. kerület Csányi utca 5. előtt vagy amennyiben már nyitva van a bejárati ajtó, bent.
Térkép: goo.gl/maps/jMeKQRnVrVexD9Ce7
Barangolós ügyeleti telefonszám kizárólag augusztus 15-én egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége Budapest, VII. kerület Kazinczy utcában lesz.
A séta időtartama kb. 2,5 óra
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem:
drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?
ÁSZF:
drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?
Kérjük, hogy légy szíves olvasd el!
Egyéb tudnivalók:
A zsinagóga templom, szent hely. Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában. Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett.
Programjaink füstmentesek, kérünk, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönjük! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartjuk!
A barangolást rossz idő esetén is megtartjuk.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudunk neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérjük minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a [email protected] címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.
Sok szeretettel várunk a barangoláson!

Tovább az esemény oldalára »