Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Purimi élő közvetítés a Bethlen téri zsinagógából

   

Az idei purim alkalmából élő internetes közvetítést szervez a Mazsihisz és a BZSH a budapesti Bethlen téri zsinagógából az ünnep estéjén, február 25-én, csütörtökön este 6 óra 15 perctől.

Az ünnepi rendezvényen közreműködik Deutsch Péter főrabbi, Fináli Gábor rabbi, Kendrusz Attila rabbijelölt, Markovics Zsolt főrabbi, Radnóti Zoltán főrabbi.

Az online műsor közönségét Deutsch Péter, a Bethlen téri zsinagóga rabbija köszönti, majd Eszter könyvének felolvasása következik az említett rabbiktól, akik egyúttal tanításokat is adnak a purimhoz kapcsolódó témákban. A felolvasás és a tanítás után élő koncert következik. Közreműködnek: Klavanszkíj Anatolij – kántor, Darvas Kristóf – tangóharmonika és Kardos Dániel – gitár.

A műsort a Mazsihisz és a BZSH Facebook-oldalain, valamint a Mazsihisz YouTube-csatornáján közvetítjük: www.youtube.com/user/HITKOZSEG

A hagyományos jelmezviselés ezúttal nem kötelező, de senkit nem tartunk vissza tőle – mint ahogyan attól sem, hogy idén is kifütyüljük Hámánt!

Felpörög a közösségi hitélet.
www.facebook.com/273533866010019/videos/1848419168646208

👩🏼🍳🎭

Idén a Purim ünnepe február 26-ára (péntekre) esik, előtte való nap este olvassuk fel az Eszter-tekercset a Megillát Esztert.

Eszter története arról szól, hogy boldognak lenni igenis érdem, hogy nem kell félnünk senkitől, ha féljük Istent, hogy nem csak Izraelben jó zsidónak lenni, mert sokan szeretnek minket, zsidókat, feltéve, hogy mi is szeretjük egymást.

Tovább az esemény oldalára »