Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pianínó – Szacsvay László Szép Ernő-estje

  Katona József Színház Petőfi Sándor u 6., Budapest, Hungary, 1052
 

Szép Ernő születésének 130. évfordulójára emlékezve, 2014. november 6-án (csütörtök), 19:15 órától a Katona József Színház Sufnijában Szacsvay László – Pianinó című Szép Ernő-estje tekinthető meg a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) szervezésében kedvezményesen, 1300 forintos áron.

Egy ezeréves barátság megpecsételése. A gyönyörű írásokon keresztül nem csak Szép Ernő élete bontakozik ki előttünk, hanem általa beszél Benedek Miklós és Szacsvay László, fiatalságról, öregségről, szerelemről, háborúról, elmúlásról – színházról.

„Voltam a színházban. Mennyit voltam. Láttam. Itt ülnek az emberek körülfalazva és leborítva. Kik ezek? Kik ezek itt mind? Hogy hívják őket? Mit csináltak ma? Micsoda gondolatok és gondok vonaglanak fejükben. Együtt vannak s hallgatnak. Egy helyre figyelnek […] Ha egy tündér lefosztaná mind erről a népségről a ruhát és a kigyulladó világosságban meztelen találnák magukat. Vagy ha itt hirtelen valamelyik ember felhördülne és beleharapna a másik nyakába. Vagy ha valaki elharsogná magát: hah! Hogy hallgatnak! Ha valaki felugrana itt, nincs pénzem! Ha valaki nyöszörögni kezdene: megöregedtem! Ha valaki felordítana: megőrülök! Itt vagyok az emberekkel.” (Szép Ernő)

Előadja: Szacsvay László; Látvány: Dévényi Rita m.v.; Fény és hang: Balázs Krisztián; Az összeállítást készítette és az előadás rendezője: Benedek Miklós

Külön köszönet: Hoffman Éva, Rezes Judit, Szőke Dávid. Az előadás hossza: 80 perc, szünet nélkül.

Az előadásra 30 darab jegy áll a szervezet rendelkezésére. Jegyigénylés, 2014. november 3-ig illetve a szabad helyek függvényében a [email protected] vagy az [email protected] e-mail címen lehet. A szervezők kérik, hogy jegyeket minden jegyigénylő előre fizesse ki, legkésőbb november 5-ig.