Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pável-Grósz Zoltán ‘Áldassék a neved’ kiállítás megnyitó

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   


A kiállítást megnyitja: Pajor Tamás

A kiállításhoz kapcsolódó program:
18:30-19:30 Héber kalligráfia-alapozó workshop
18:30-19:00 Héber gyorstalpaló az Izraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute-tel, héber tanár: David Srolovitch

Pável-Grósz Zoltán festész 1968-ban született Budapesten, 13 éves kora óta foglalkozik festészettel. 2011 és 2015 között Párizsban élt és dolgozott.
Művészi érdeklődése sokszínű, választott témái életművében párhuzamosan futnak. Ilyen például az idő, ezért applikál a festett felületekre óraalkatrészeket, vagy a sakk, amikor a sakkbábuk lesznek képei főszereplői. Legújabban kör alakú képekkel kísérletezik. 2016-tól újból fest csokoládéval is-az alkotások különlegessége, hogy elkészülésük után akár el is fogyaszthatóak.
2005-ben kezdett festett festeni héber szöveges képeket, először Raj Tamás segítette művei formálódását, és látta el tanácsokkal. Áldások és imádságok részletei láthatók munkáin, így azok olvasása, vagy akár csak szemlélése sajátos kapcsolatot alakíthat ki a mű befogadója és az Örökkévaló között. A művész az alkotási folyamatára, ahogy ő mondja „egyfajta meditatív imaként” tekint. A szövegeket teljességükben igyekszik visszaadni, amelyeket különböző anyagokon, így fán, pauszpapíron és öregített vásznon jelenít meg.
Pável-Grósz Zoltánnak eddig 55 egyéni kiállítása volt, alkotásai 13 ország gyűjteményeiben találhatóak meg.

Megtekinthető: 2017. április 19-ig minden nap 9:00-20:00-ig, programjainktól függően. Látogatása előtt kérjük, tájékozódjon: +361 791 0102

Ingyenes program.
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS