Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Okuláré Projekt – Mítosz – Kortárs drámák felolvasóestje

  Trafó – Kortárs Művészetek Háza Liliom utca 41
Budapest, Magyarország
   

Mítosz, eredet, sztori, történelem, legenda, sors, emberfeletti, tudatalatti, rejtély, vének, útvesztő, töredék, pletyka, álom, gyerekszáj, jelkép, eltűnés, eljövetel, istenek, Istenem! Elmeséljük. Elhiszed?

Mítosz de dráma, személyes de egyetemes. Városi legendák, eredettörténetek, titkokkal teli belső konfliktusok – szerzőink más más irányban indultak el a “MÍTOSZ” hívószó labirintusában, de mind ugyanoda érkeztek, az Okuláré Projekt februári fordulójának döntőjébe.

Az este során elhangzó szövegek:


Ladnai Loránd: Animalitas Animae

Micsinai Dominik: Banyatank

Novák Csilla: Hangok

A szövegek kiválasztásában és fejlesztésében Albert Mária, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára, dramaturg, műfordító volt segítségünkre.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

forms.gle/1T9uNoyfRFBwY3SL8

——————–

Az Okuláré Projektről: Projektünk célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat.
Szeretnénk elérni, hogy az írók sokoldalú visszajelzéseket kapjanak a nézőktől – így a felolvasások után a Ti gondolataitokra is számítunk egy beszélgetés formájában. Az Okuláré Projekt törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre.
Gondolkodjunk együtt!

A program a következő:

– A három egyfelvonásos felolvasása.

– Beszélgetés a szövegekről.

– Szavazás.

Az esemény ingyenes, de előre is köszönjük, ha a helyszínen a támogató jegy megvásárlásával segíted a projektünk működését, fennmaradását. A helyszínen lehetőségetek lesz beszerezni a Kaptár – 21 kortárs magyar dráma antológiánkat is, a hozzá tartozó kiegészítőkkel együtt.

További helyszíneink:
 Budapest, Debrecen, Szeged, Győr, Sopron, Tapolca, Badacsonytomaj, Eger, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Berlin, Washington, Tel-Aviv, Jeruzsálem, Kolumbia, Japán.

Szervezők:

Fiatal Drámaírók Háza,

METRO WORKS színházművészeti szabadiskola

Jegyfoglalás: forms.gle/EG67bDEee2wYKdRy6

helyszín: Trafóklub

Tovább az esemény oldalára »