Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Óbudai Zsidó Kulturális Napok – JIDDIS DALOK

  Óbudai Társaskör Korona tér 7
Budapest, 1036 Magyarország
   

Klein Judit: Hagyományőrző zsidó családban nőttem fel, ahol a család férfi tagjai szinte kivétel nélkül zenészek. Ki a világi, ki a vallási zenei életben vált ismertté. Én magam is kisgyermek korom óta zenei tagozatos osztályban, valamint több hangszeren is tanultam klasszikus zenét, s közben a zsidó vallási tanulmányokban és zenei világban is magas szintű ismereteket szereztem. Ezek a gyökerek fonódtak bennem össze, határozták meg utamat. Legtöbbet – sok más tanárom mellett – édesapámtól, Klein Ervin főkántortól tanultam, aki szintén mind a világi, mind a liturgikus zenében képzett szakember és elismert tanár.
Én elsősorban jiddis dalokkal foglalkozom. Ezek a dalok pedig univerzálisak. Hiszen szólnak szerelemről, boldogságról, szegénységről, bánatról. A világról való benyomásaim és az előadói művészetem tele van női motívumokkal, gyermeki, anyai és női lélekkel, érzelmekkel. S ez tükröződik zenei kifejezésmódomban is.

Neumark Zoltán 2001 óta az Országos Rabbi képző Zsidó Egyetem megújult kántorképző szakának adjunktus korrepetitora.
1984-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora szakán Radosné Wagner Ritánál, majd a bécsi Zeneakadémia korrepetitor szakán tanult Walter Moore irányításával.
1993 óta állandó zongorakísérője és korrepetitora neves énekeseknek és színművészeknek hazai és nemzetközi színpadokon.
Dolgozott az Inter-Operett zenei vezetőjeként, a Magyar Állami Operaház és az Operettszínház énekeseinek magánének korrepetitoraként.
1990-ben Izraelben, Kyriat-Gatban megalapította a városi kamarazenekart, amit 3 évig vezetett, mellette zongorát, orgonát és fuvolát oktatott. Tanított a Színművészeti Főiskolán, a Weiner Leó Konzervatóriumban és a Pécsi Művészeti Egyetem énekszakának korrepetitora volt. 1999 óta színházak zenés produkcióinak (musical, operett) zenei vezetője, 2000-től állandó közreműködője a Budapesti Nyári Zsidófesztivál kántorkoncertjeinek. A Judrom klezmer zenekar zongoristája és a Haverim klezmer zenekar alapító tagja (2016).

Jegyár: 1000 Ft
Jegyek: jegymester.hu/production/301390/obudai-tarsaskoer-jiddis-dalok-klein-judit-es-neumark-zoltan-koncertje/30001740

Tovább az esemény oldalára »