Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

No Hate Filmklub #4 – A hullám

  European Youth Centre Budapest Zivatar utca 2-4
Budapest, 1024 Magyarország
   


A No Hate Speech Mozgalom kampánybizottsága szeretettel meghív a 2016. augusztus 25-én a Budapesti Európai Ifjúsági Központ épületében (1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.) megrendezésre kerülő “No Hate Filmklub” programsorozat negyedik vetítésére.

Program:
17:30-18:00- Regisztráció
18:00- 19:45- Filmvetítés
20:00- 21:30- Pódiumbeszélgetés

A pódiumbeszélgetés vendégei:

Regisztráció: 2016. augusztus 24, 12:00
Kérjük, részvételi szándékotokat jelezzétek felénk az űrlap (goo.gl/forms/d357rDqFvebxpIGC2) kitöltésével. Jelentkezéseket korlátozott számban tudunk fogadni – maximum 40 fő. A jelentkezéseket érkezési sorrendben igazoljuk vissza; a maximális létszám elérését követően, több vendéget nem áll módunkban fogadni. Megértéseteket köszönjük!

Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal a [email protected] emailcímen, vagy munkaidőben a 06 1 438 2050-es telefonszámon.

A személyes találkozó reményében,

A szervezők

………………………………………………………..

A hullám (Die Welle)
www.port.hu/a_hullam_die_welle/pls/w/films.film_page?i_film_id=93874

TRAILER:

Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát – csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben. És mindenki részt vesz. A diákok szokatlanul motiváltak. Azonban ami első pillantásra új kezdetnek, újfajta szolidaritásnak és egyenlőségnek tűnik, szédületes gyorsasággal riasztó jelenségeket hoz felszínre. Wenger manipulációja lendületet kap, és őt magát is elsodorja. A csoport nyomást gyakorol a kívülállókra, egyes csoporttagok erőszakossá válnak, és van, akinek teljesen átalakul a személyisége. A kritikus hangokat elfojtják, az önként vállalt konformizmus diadalmaskodik. A Hullám – így nevezi magát a mozgalom – tagjai szeretnék átvenni az uralmat az iskola, sőt az egész város felett. Egyszóval: Wenger kísérlete ‘kiválóan’ sikerül. És a tanár túlságosan későn parancsol megállj!-t. Megvalósul a fordított pedagógiai rémálom: mindenki engedelmeskedik!

No Hate Filmklub sorozat időpontjai és fókuszai az alábbiak szerint alakulnak 2016-ban:

szeptember 19. – LGBTQ témanap
október 27. – Antiszemitizmus témanap
november 21. – Emberi jogi témanap
Tovább az esemény oldalára »