Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„NINCSENEK SZAVAK…” Közös kiállás a Hamasz által fogvatartottak szabadon bocsátásáért

  Vörösmarty tér, Budapest 1052, Magyarország Vörösmarty tér
Budapest, 1052 Magyarország
   

Magyarországi civil szervezetek 2023. október 26-án délután 16.30-tól, Budapesten, a Vörösmarty téren közös szolidaritási rendezvényt szerveznek a Hamasz terror szervezet által elhurcoltak és fogvatartottak szabadon bocsátásáért.
2023. október 7-én a Hamasz állig felfegyverkezett katonái brutális módon meggyilkoltak több, mint 1200 izraeli és más nemzetiségű civilt, és 3000-nél is több embert sebesítettek meg. Ezen felül – a jelenlegi adatok szerint – 226 foglyot ejtettek, akiket a Gázai-övezetbe hurcoltak. A fogva tartottak között van 9 hónapos kisbaba és 80 évnél idősebb személy is.
A #theredballoon mozgalom már több országban szervezett hasonló megmozdulást, amelyen piros luftballonokra rögzítették az elhurcolt személyek képét és nevét, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a civilek terroristák általi elrablása, fogvatartása és a velük való zsarolás gyűlöletes tett, amelyre nincs mentség.
Mi, civil szervezetek közös kiállásunkkal követeljük a több, mint 20 kiskorú és 180-nál több felnőtt azonnali, feltételek nélküli szabadon engedését.
Találkozzunk október 26-án a Vörösmarty téren!

Tovább az esemény oldalára »