Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nicky családja – a vetítése után Heller Ágnes a vendégelőadó

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   


„Ha az ember eltökéli magát a jóra, megtalálja a módját, hogy a jót meg is cselekedje” – vallja sir Nicholas Winton Anglia Schindlerje. Ő megtalálta: zsidó gyermekek életét mentette meg 1939 nyarán.

Vendégelőadó: Heller Ágnes filozófus
Házigazda-moderátor: Perlaki Tamás filmesztéta

Matej Mináč: Nicky családja (Nickyho rodina / Nicky’s Family, magyarul beszélő, szlovák-cseh-angol-amerikai-izraeli dokumentumfilm, 97 perc, 2011)

///////////

Nicholas Winton 1939-ben, teljesen egyedül, minden hivatalos segítség és támogatás nélkül megszervezett és megmentett 669 kisgyermeket a II. világháború alatt. A kezdeti lépéseknél a legnehezebb volt a szülők meggyőzése arról, hogy engedjék el egyedül gyermeküket Nagy-Británniába, mert ez az egyetlen lehetőség, hogy életben maradhassanak. A zsidó gyermekeket végül sikerült biztonságosan, vonaton Prágából a hitleri Németországon keresztül Nagy-Britanniába szállíttatnia. Egy ember és az ő története ez a nem mindennapi fikciós dokumentumfilm.

///////////

Belépőjegy: 1000 Ft
Kedvezményes jegy: 800Ft
Jegyfoglalás: web.balinthaz.hu/Event/balint_filmklub_perlaki_tamassal_matej_minac_nicky_csaladja_vendegeloado_heller_agnes_2016-09-13
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS