Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MTV Music Week / Selected Sounds: Aïsha Devi, Lyra Pramuk, FOR. + Thea Soti: VØICES

  Rumbach Zsinagóga Rumbach Sebestyén utca 11-13
Budapest, 1075 Magyarország
   


Ha azt mondjuk, hogy popzene, akkor nem csak a slágervárományos, toplistadöntögető dalokra kell gondolnunk, hanem azokra is, amik új irányok szabására törekednek, amik nem tagozódnak be a kényelmes mintázatokba. Ilyen volt a maga korában Björk vagy a Prodigy, és ilyen 2021-ben a gyökeresen új fejezeteket nyitó Aisha Devi és Lyra Pramuk. Ők most az idén nyáron újranyílt Rumbach zsinagóga egészen mágikus belsejében lépnek fel.
Mintha egy másik, távoli galaxis eljegesedett planétájáról érkezne a valójában svájci születésű, de tibeti-nepáli Aisha Devi, kifürkészhetetlen éneke mögé rejtve személyiségét, amit így még a kategóriákat nem ismerő zenéjénél is misztikusabb aura leng körbe. Neospirituális elektronikáját néha ravepartikról ismert, nyilalló szinticsapások, néha hátborzongatóan gyönyörű torokéneklése szaggatja meg. Méltó párja lesz ezen az estén a leginkább futurista népzeneként leírható Lyra Pramuk: a pennsylvaniai művész kórusban énekelve nőtt fel, és kínlódott, hogy megfeleljen a szülővárosában uralkodó elvárásoknak – cserébe egy olyan, az internetkorszak által táplált belső univerzumot épített fel, amit ma már kíváncsi dobhártyákra vetíthet rá világszerte, testet és lelket csodálatos transzállapotok felé sodorva saját emberi hangjából alkotott kvázi-hangszereivel.
Experimentális popzenéjükhöz csatlakozik hazai részről Gryllus Ábris és Farkas Miklós éjfekete és vasnehéz projektje, a FOR., ami ezúttal először a nyolcfős Thea Soti: VØICES kórusával is kiegészül. A jövő hangjai a jelenben és egy tekintélyes múltú épületben – ennél teljesebb egymásra találást és őszköszöntést nem nagyon tudunk elképzelni.

A koncert kizárólag védettségi igazolvánnyal, férfiak számára pedig fejfedő viselésével látogatható.

Tovább az esemény oldalára »