Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mozisziget: Női karzat / Ismach Hatani

  Margitszigeti Atlétikai Centrum Schulek Frigyes sétány
Budapest, 1007
   

Női karzat / Ismach Hatani

izraeli vígjáték, 2016, 96 p
Rendező: Emil Ben-Shimon
Szereplők: Evelin Hagoel, Itzik Cohen, Sharon Elimelech, Haim Zanati, Abraham Celektar, Yigal Naor, Yigal Naor, Orna Banai.
héber nyelven, magyar felirattal

Egy rabbi nem csinál tavaszt…

A 2017-es ZsiFi közönségdíjas filmje újra a vásznon

Mi történik, amikor egy jeruzsálemi ortodox zsidó közösség külső hatásra arra kényszerül, hogy az eddigiekhez képest is szigorúbban tartsa a vallási szabályokat? Bár hangvételben könnyű vígjátékról van szó, A női karzat éles észrevételeket fogalmaz meg olyan témákban, mint a vallási fanatizmus, az elfogadás vagy éppen a hit erejének álcázott szexizmus.
Az Izraelben hatalmas sikert arató filmet rendező elsőfilmes Emil Ben-Shimon elmondása szerint a film forgatókönyve azokra a nőkre emlékeztette, akik között gyerekkorát töltötte – a többek között ebből fakadó eredetiség a film egyik meghatározó ereje.

A film előzetese: www.fb.com/zsido.filmfesztival/posts/5942446515796984

INGYENES ESEMÉNY

•● Mozisziget ●•

A Mozisziget az európai kulturális intézetek magyarországi hálózata, az EUNIC Hungary nyári, ingyenes szabadtéri vetítéssorozata augusztus 7-22. között. Műsor: www.facebook.com/Mozisziget/events/
A vetítésre érdemes saját pokrócot és enni-innivalót hozni.

A vetítéseket csak megfelelő időjárás esetén tartjuk meg. Az esetlegesen elmaradt vetítéseket augusztus végén a Kino Café Moziban (Szent István krt. 16, 1137 Budapest) pótoljuk.

•● ZsiFi – Zsidó és Izraeli Filmfesztivál ●•

A Zsidó és Izraeli Filmfesztivál idén ünnepli 10-ik születésnapját. Idézzük fel az eddigi legjobb filmeket együtt! A ZsiFilmklubban minden hónap 22-én bemutatjuk az elmúlt 9 év legnagyobb közönségsikereit, évenkénti lebontásban.

Tovább az esemény oldalára »