Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal

  Kodály Központ Zsolnay Vilmos utca 37
Pécs, 7630 Magyarország
 
   


Kodály Aperitif – A zene zamata: hangpárlat

Bartók Béla átiratai a nemzetközileg is jegyzett nagyzenekar, a Modern Art Orchestra előadásában szólalnak meg.

Vendégek: Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Dresch Mihály (szaxofon), Fekete-Kovács Kornél (trombita), Gőz László (trombita), Szirtes Edina Mókus (ének)

A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra. A munkafolyamat során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folkmelódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.
A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.
A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával.

Kodály Aperitif

Tovább az esemény oldalára »