Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mit esztek ti, otthon mannát? – könyvbemutató és beszélgetés / 7. Kolozsvári Zsidó Napok

  Bulgakov Café Strada Inocențiu Micu Klein 17,
Cluj-Napoca, Románia
   

Ízek, emlékek, zsidóság, irodalom –beszélgetés Rubin Eszter íróval, a Szépírók Társaságának tagjával, 2022. november 4-én, pénteken 16 órakor a Bulgakov Kávéházban.

A főzés soha nem csupán az ételről szól. Az ízek emlékeket hordoznak, egy ruganyos kelt tésztába bele lehet gyúrni megannyi örömöt és bánatot, egy tál étel gyógyíthat és békét teremthet.

A Bookline sikerlistás „Mit esztek ti otthon Mannát? című irodalmi szakácskönyvről: „Mesék barheszről, babkáról, marokkói zsidó halról, sáfrányos dióval töltött grúz padlizsántekercsről, zsidótojással töltött pirogról, na meg Rejtő Jenő általam odaképzelt orosz hússalátájáról, aki magát utazókoffernek álcázva fülel vigyorogva az asztal sarkánál. Majd a reneszánsz idején, amikor sokadszor kiadják, Rubin Eszter könyvének címe ez lesz: A gasztronómia dicsérete. Alcíme pedig: Együttlét és gasztroerotikus utazás. (ezt a javaslatot máris megfogadtuk) Ahogy a barhesz tésztáját gyúrják, dagasztják, simogatják, ugyanúgy főnek, párolódnak és alakulnak ebben a könyvben érzékenyen és érzékien a mondatok, a történetek. A prózai, de otthonos Hollán utcában járunk, meg Tel Aviv illatos piacán, és persze a bageltől és a mindig friss rugelachtól teli New York-i Deli-kben. Ínyencségekkel teli írás, de főként kincsestár, és szavak színes-egzotikus sziporkája, újfajta Ezeregyéjszaka meséje a világ gazdagságáról és az otthonról, ami ott van, ahová elvetődünk, feltéve, hogy magunkkal visszük a receptjeinket.” (Petőcz György)

Helyszín: Bulgakov Kávéház

//

INGYENES PROGRAM!
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

A 7. Kolozsvári Zsidó Napok teljes programja itt: www.facebook.com/events/1762731214108569

hatartalankultura.hu/

Tovább az esemény oldalára »